Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από πληροφορία, σε μια εποχή γεμάτη σκληρές δοκιμασίες, σε μια συνθήκη ψηφιοποίησης ακόμη και των βασικών μας αναγκών, όπως η επικοινωνία, είναι καιρός να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας και να ξανασυστηθούμε με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Παρουσιάζουν, η Χριστίνα Μαυρομάτη, Communication & Events Manager και η Έλενα Σολταρίδου, Ψυχολόγος M.Sc, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε αυτό το επεισόδιο, μιλάμε και προσεγγίζουμε τις Κρίσεις Πανικού και το μηχανισμό του φόβου που κρύβεται πίσω τους.

Λίγα λόγια για το επεισόδιο

Εάν και εσύ τον τελευταίο καιρό νιώθεις το άγχος σου να σε εγκλωβίζει, εάν και εσύ νιώθεις τις κρίσεις πανικού να γίνονται πιο συχνές, καλό είναι να το ακούσεις!

Η κρίση πανικού είναι απρόσμενη, δεν την περιμένεις συνήθως, γιατί νιώθεις ότι όλα είναι καλά στη ζωή σου. Και αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον αισθάνεσαι ότι όλα ήταν υπό έλεγχο.
Μούδιασμα, τρόμος, ταχυκαρδία, βάρος στο στήθος, μερικά από τα χαρακτηριστικά της.
Μια κρίση πανικού έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις και μπορεί να αφορά κάτι που έχει συμβεί πολύ νωρίτερα. Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα; Ποιες οι συνέπειές της στον ανθρώπινο οργανισμό;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα προσεγγίζουμε σε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση για το μηχανισμό του φόβου που υπάρχει πίσω από την κρίση πανικού.

Να θυμάσαι. Η επόμενη μέρα φέρνει πάντα μια νέα πραγματικότητα!

Το Βλέμμα Μέσα Μας στο Spotify

Το Βλέμμα Μέσα Μας στο Facebook

*Η Χριστίνα Μαυρομάτη, ο άνθρωπος πίσω από τα επιτυχημένα biscotto workshops και η ψυχολόγος Έλενα Σολταρίδου, αναζήτησαν έναν νέο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας με το κοινό, δημιουργώντας από κοινού ένα podcast που αναδεικνύει όλα αυτά που μας επηρεάζουν αλλά δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε.

* Το Podcast Ψυχολογίας «Το Βλέμμα Μέσα Μας» δημιουργήθηκε με στόχο να προσεγγίσει θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με διεισδυτική και επιστημονική ματιά. Επιχειρεί να εμπνεύσει όλους μας να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας, να παρακινηθούμε, να διαχειριστούμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Μεταδίδει γνώσεις, πληροφορεί και τελικά μας οδηγεί να επιλέξουμε την αλλαγή μας. Ως καλεσμένους φιλοξενεί ανθρώπους από τον χώρο της ψυχολογίας αλλά και από διάφορους χώρους και επιστημονικά πεδία.