Αν νομίζατε ότι μόνο τα ξωτικά του Αη βασίλη έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά στο εργοστάσιο παιχνιδιών, μάλλον δεν έχετε περάσει από τα εργαστήρια των Ζαχαροπλαστείων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ! Εμείς που μπήκαμε σε ένα από αυτά, έχουμε να σας πούμε ότι οι pastry chefs έχουν φορέσει τα άσπρα τους και με ξέφρενους ρυθμούς δημιουργούν τις κλασικές αλλά και νέες γλυκές γεύσεις που θα φέρουν τη γιορτή στο σπίτι μας.

Και έρχεται η μαγική στιγμή και ανοίγει το κουτί με τα γλυκά από τα Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ. Και τότε επίσημα έχουμε Χριστούγεννα! Είτε προτιματε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές είτε θέλετε να πειραματιστείτε με νέες και πιο ιδαίτερες γεύσεις που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας, εδώ θα ξέρετε ότι έχουν προετοιμαστεί με φροντίδα, αγάπη και τα πιο αγνά και ποιοτικά υλικά. Τα δοκιμάσαμε και νιώθουμε την ανάγκη να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Οι παραδοσιακές γεύσεις που δε λείπουν από κανένα τραπέζι

κουραμπιέδες
Κουραμπιέδες απο φρέσκο βούτυρο και ολόκληρα αμύγδαλα

Από την πρώτη στιγμή που θα επισκεφθείτε κάποιο ζαχαροπλαστείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ την περίοδο των γιορτών, τα αρώματα του φρέσκου βουτύρου και του καβουρντισμένου ολόκληρου αμύγδαλου που φτιάχνουν τους χιονισμένους κουραμπιέδες του, θα σας σπάσουν τη μύτη. Τα μελομακάρονα, μελωμένα με θυμαρίσιο, ελληνικό μέλι, σε καλούν να τα βαλεις στο πιάτο των γιορτών σου. Για να φτιαχτούν, εδώ, οι ζαχαροπλάστες επιλέγουν το καλύτερο, κίτρινο, σιταρένιο αλεύρι και πασπαλίζουν με φρέσκα καρύδια. Ιδιαίτερη αδυναμία έχουμε και στις τραγανές και πεντανόστιμες δίπλες. Προτείνουμε να τις τρώτε με γυμνά χέρια γιατί η μισή απόλαυση είναι οταν γλείφεις τα δάχτυλά σου στο τέλος.

δίπλες
Πεντανόστιμες δίπλες

Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα

Καθώς περιηγούμασταν, λοιπόν σε ένα Ζαχαροπλαστείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ρίξαμε μια κλεφτή ματιά στο ανοιχτό εργαστήριο, εκεί που μας είπαν ότι φτιάχνoνται τα χριστουγενννιάτικα γλυκά και είδαμε διαφορετικά σχήματα, ασυνήθιστες υφές, να παίρνουν μορφή σε ένα οπτικά θεσπέσιο αποτέλεσμα. Έπρεπε να μάθουμε -και φυσικά να γευτούμε- τι είναι. Ρωτήσαμε και οι pastry chef μας πληροφόρισαν ότι φέτος μας προτείνουν να διαφορποιηθούμε και να βάλουμε τις νέες γεύσεις τους στο γιορτινό μας τραπέζι. Οι Χριστουγεννιάτικοι κορμοί σοκολάτας ή κάστανου είναι τόσο λαχρατιστοί όσο φαίνονται. Το αφράτο πανετόνε ακολουθεί την κλασσική ιταλική συνταγή και αγαπιέται όλες τις ώρες. H κρεμώδης σιροπιασμένη πουτίγκα στολίζεται και παίρνει τη θέση της για να μας γλυκάνει μετά τα χορταστικά γεύματα. Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Κουραμπιέδες σοκολατένιοι! Το κακάο ενώθηκε με το αγαπημένο μας κέρασμα και καλύτερο αποτέλεσμα δεν μπορούσε να υπάρξει. Ετοιμαστείτε να σκονιστείτε!

Χριστουγεννιάτικοι κορμοί σοκολάτας ή κάστανου
Αφράτο πανετόνε με την κλασσική ιταλική συνταγή
Λαχταρτιστή πουτίγκα
Σοκολατένιοι κουραμπιέδες βουτηγμένοι στο κακάο

Το παλιό συναντα το νέο και μαζί δίνουν χαρά

Με εμπειρία τεσσάρων γενιών και ένα όνομα που απολτελεί εγγύηση ποιότητας, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τα Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ για την περίοδο των γιορτών. Η παράδοση συνυπάρχει με τη εξέλιξη, παλιές και νέες συνταγές μπαίνουν στη γευστική μας παλέτα. Ένα πράγμα, όμως, παραμένει σταθερό. Η λαχτάρα όταν ανοίγεις το κουτί με τα γλυκά.

Επισκεφτείτε ένα από τα 2 καταστήματα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ στην Θεσσαλονίκη, Π. Μελά 7 & Μητροπόλεως στο κέντρο ή Ανδριανουπόλεως 8 στην Καλαμαριά και ξεκινήστε τις πιο γλυκές γιορτές της ζωής σας, χωρίς διλήμματα. Μόνο με χαρά, γλυκά και ευχές!

Ακολουθήστε τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης σε Facebook και Instagram

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ