Νόστιμα πιάτα, παραδοσιακά αλλά και με σύγχρονη ματιά, μας συνοδεύουν μέχρι το Πάσχα και γίνονται μια ακόμη αφορμή για να συναντήσουμε φίλους μας γύρω από το τραπέζι και αυτή την Καθαρά Δευτέρα. Πάμε μια βόλτα;

Trizoni Sea Food Restaurant

Λυκούργου 2, Λαδάδικα

Η ιστορία του εστιατορίου ξεκινάει το 1983, όταν ο Γιώργος Σούσουρας μετατρέπει το οικογενειακό του σπίτι στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής σε ψαροταβέρνα με την ονομασία “Τριζόνι”. Το σκεπτικό του ήταν τα ψάρια και θαλασσινά να προέρχονται από τις δικές του εξερευνήσεις στον βυθό της Χαλκιδικής και όλα τα υπόλοιπα υλικά από τους παραγωγούς της περιοχής του.

Αυτή η ιδιαίτερα πρωτοποριακή φιλοσοφία για εκείνη την εποχή παραμένει η βάση πάνω στην οποία το “Τριζόνι” έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια την γαστρονομική του ταυτότητα και συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά με την προσήλωση στην ποιότητα.

Ξακουστός 

Οι εστιατορικές τάσεις και οι συνήθειες μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, αλλά ένα στοιχείο μένει σταθερά αδιαπραγμάτευτο: η υψηλή ποιότητα των πιάτων που προσφέρει μια επιχείρηση αποτελεί την παράμετρο εκείνη που προσδίδει προστιθέμενη αξία, κερδίζει την εμπιστοσύνη του πελάτη και σε καθιερώνει στην αγορά. «Στου Ξακουστού» προετοιμαστείτε να βιώσετε την απόλυτη αυθεντική εμπειρία θαλασσινών και «ξακουστών» μεζέδων που προετοιμάζονται αποκλειστικά για εσάς. 

Μαϊάμι

Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη

Όταν ένα εστιατόριο έχει αδιάλειπτη και επιτυχημένη παρουσία από το 1945 καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει αφοσίωση στους γαστρονομικούς στόχους του και πολλή δουλειά. Για να δημιουργηθεί μια τόσο μεγάλη παράδοση σημαίνει ότι κάθε γενιά ιδιοκτητών γράφει το δικό της κομμάτι στην ιστορία του εστιατορίου με σεβασμό στη φήμη του αλλά και με τις απαραίτητες αλλαγές ανάλογα με την εποχή κάθε φορά. Το «Μαϊάμι» τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει με σταθερά βήματα να γράφει το νέο του γαστρονομικό κεφάλαιο για να το προσθέσει στην πλούσια παράδοσή του.

Από την πρώτη στιγμή στο «Μαϊάμι» νιώθεις φιλόξενα και γι’ αυτό φροντίζει όλο το προσωπικό. Βλέπεις τη φροντίδα του παντού, στον τρόπο που σε υποδέχονται, στο σερβίρισμα, στις λεπτομέρειες των πιάτων.

Χαμόδρακας

Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά

Ο «Χαμόδρακας» είναι ένα από τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με πολύ μεγάλη ιστορία και παράδοση. Περίπου ένας αιώνας παρουσίας με επίκεντρο τη θαλασσινή κουζίνα είναι μεγάλο κεφάλαιο για τη γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης και εύλογο είναι να πλαισιωθεί από μία σειρά διαφόρων εκδηλώσεων-συναντήσεων με καλό φαγητό και κρασί.

Το Εστιατόριο «Χαμόδρακας» απέκτησε το 2005 το Σήμα Ελληνικής Κουzίνας από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, πιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες του.

Grada Nuevo

Καλαποθάκη 14 & Κομνηνών

Στο Grada Nuevo, η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας συνδυάζεται με την απόλαυση. Στο μενού του θα βρείτε και πιάτα, όπως ταρτάρ από φιλέτο τόνου με ginger και lime, γαρίδες με μους αβοκάντο και γουακαμόλε, αλλά και τάρτες με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί.

Η κάβα του είναι καλά ενημερωμένη σε κρασιά και αποστάγματα, ενώ πλέον σερβίρει και ποτό, όπως εάν βρισκόσασταν σε ένα bar.

Marina Fish Restaurant

Νέα Ποτίδαια, Χαλκιδική

Σε ένα εκλεπτυσμένο πρόσφατα ανακαινισμένο περιβάλλον, προσεγμένο στην κάθε λεπτομέρεια, με σέρβις που θα σας αφήσει άφωνους, γεύσεις που βραβεύονται συνεχώς με τις μεγαλύτερες διακρίσεις και κάβα κρασιών βαθιάς γευσιγνωσίας, η ψαροταβέρνα Μαρίνα είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Οι σπουδαιότεροι τουριστικοί οργανισμοί και οι εγκυρότεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου, περιγράφουν την «Ψαροταβέρνα ΜΑΡΙΝΑ», όχι μόνο σαν μία από τις καλύτερες της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι η θέση με την πανοραμική θέα, είναι η αρχιτεκτονική αισθητική και ο διάκοσμος, είναι η αξεπέραστη ποιότητα που σφραγίζει την κουζίνα και την κάβα της με ότι εκλεκτότερο διατίθεται στην αγορά.

Γλυκάνισος

Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία

Ο Γλυκάνισος είναι ένα κομψό εστιατόριο θαλασσινών, ζεστό και φιλόξενο, με κουζίνα που αφήνει το στίγμα της. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2008 όταν οι ιδιοκτήτες του, δυο αδέρφια με χρόνια εμπειρία στο χώρο της εστίασης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο.

Είναι από τους καλύτερους προορισμούς στην πόλη για απολαυστικούς μεζέδες αλλά και φρέσκα θαλασσινά και ψάρια.