Ένα ακόμη biscotto workshop θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο biscotto community στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos με θέμα τη σημασία της καλής Ψυχικής Υγείας.

Συνήθως η κατάρρευση της ζωής αποδίδεται στην τύχη, τις συγκυρίες, τις λάθος αποφάσεις, κ.α. Σπάνια αποδίδεται στην κατάρρευση της Ψυχικής Υγείας. Κι’ όμως η Κατάρρευση της Ζωής είναι συνήθως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Ψυχικής Υγείας.

Όμως τι είναι η Ψυχική Υγεία;

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που επιχειρούν να περιγράψουν την ψυχική υγεία ως μια κατάσταση στην οποία ένα άτομο λειτουργεί πιο πάνω από το μέσο όρο του γενικού πληθυσμού.

Ανεξάρτητα όμως από την επιμέρους αντίληψη περί ψυχικής υγείας όταν αυτή λείπει (όποια εκδοχή και να πάρουμε) εμφανίζονται σημαντικά προβλήματα τα οποία οδηγούν σε κατάρρευση τη ζωή μας.

Για παράδειγμα,  όταν λείπει η ανθεκτικότητα είναι εύκολο κάποιος να συνθλιβεί από τις αντιξοότητες της ζωής. Αν σε κάποιον λείπει η Συναισθηματική Νοημοσύνη τότε εύκολα θα βρεθεί σε καταστάσεις όπου τα συναισθήματα του θα τον επηρεάζουν χωρίς να μπορεί να τα διαχειριστεί.

Στο βαθμό που η Ψυχική Υγεία λείπει τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον καθένα. Προβλήματα στις σχέσεις, στην εργασία, στα οικονομικά και στη συνέχεια εμφάνιση συμπτωμάτων. Πολλές φορές αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η κατάρρευση της σωματικής υγείας. Τότε βέβαια όλα είναι πολύ πιο δύσκολα αλλά και επικίνδυνα…

Παρουσίαση: Γιάννης Νικολής : Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής ομάδας – Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΑΠΘ-Διευθ. Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας & προσωπικής ανάπτυξης

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να λάβετε επιβεβαιωτικό τηλεφώνημα από το biscotto.gr στον τηλεφωνικό αριθμό που θα δηλώσετε. -Εάν δεν προσέλθετε μέχρι τις 20:15 και υπάρχει πληρότητα χώρου, η θέση θα δίνεται κατά προτεραιότητα σε παρευρισκόμενους.
-Ενημερώστε μας έγκαιρα για τυχόν ακύρωση της συμμετοχής σας τηλεφωνικά στο 2310253878. -Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την επιβεβαίωση των κρατήσεων.
-Απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής χωρίς επιβεβαίωση κράτησης μέσω τηλεφωνήματος ΔΕΝ σας εξασφαλίζει θέση, εκτός και αν προκύψουν κενά την ημέρα και ώρα προσέλευσης.
Στην περίπτωση αυτή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόηση και συνεργασία σας.

Ιnfo
biscotto community (Mediterranean Cosmos)
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου
Έναρξη: 20:15
Είσοδος ελεύθερη
*Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
Facebook event:  ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

Κατάρρευση της Ψυχικής Υγείας σημαίνει Κατάρρευση της Ζωής: Φόρμα Συμμετοχής


Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αριθμός Ατόμων*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.