Το FaceApp είναι μία εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί πληθώρα φίλτρων για να αλλάξει τα πρόσωπα των χρηστών του. Η τελευταία μόδα αυτής της εφαρμογής έχει να κάνει με φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν πως θα μπορούσαμε να μοιάζουμε όταν μεγαλώσουμε.

Δυστυχώς, όμως, η εφαρμογή ίσως απειλεί και την ιδιωτικότητα όσων δίνουν τα απαραίτητα δικαιώματα που ζητάει η εφαρμογή.

Την ανακάλυψη έκανε ο developer, Joshua Nozzi, όταν χρησιμοποίησε πρώτη φορά την εφαρμογή. Όταν ο Nozzi έδωσε δικαιώματα στην εφαρμογή, οι φωτογραφίες του ξεκίνησαν να εμφανίζονται σιγά-σιγά σαν να γινόταν κάποιου είδους loading. Αμέσως ο developer έβαλε την συσκευή σε Airplane Mode και γρήγορα ξανά εμφανίστηκαν όλες οι φωτογραφίες. Αυτό πολύ πιθανόν να σημαίνει ότι το FaceApp ανεβάζει κάπου τις φωτογραφίες των χρηστών.

https://twitter.com/JoshuaNozzi/status/1150962227433943040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1150962227433943040&ref_url=https%3A%2F%2Ftechblog.gr%2Fsoftware%2Ffaceapp-kindyneyei-i-idiotikotita-oson-chrisimopoioyn-tin-efarmogi%2F

Το privacy policy του FaceApp αναφέρει ότι συλλέγει φωτογραφίες και υλικό το οποίο ανεβαίνει στην εφαρμογή. Πολύ πιθανόν, η εφαρμογή να μην ανεβάζει όλες τις φωτογραφίες σας αλλά όσες επιλέξετε να αλλάξει.

Πηγή: techblog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ