Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας, La Chef Leviανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!


#instarecipe No6: Κανταΐφι γαρίδας με σάλτσα Survivor

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι το κανταίφι είναι μόνο γλυκό  τότε μάλλον κάνετε λάθος. Αυτή η συνταγή έρχεται να ταράξει τα όσα γνωρίζατε. Γαρίδα τυλιγμένη σε κανταΐφι συνοδεία τροπικής σως καρύδας.

Υλικά για 2 μερίδες

10 τεμάχια γαρίδες black tiger
400 γρ κανταΐφι
100 γρ λιωμένο βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
400 γρ γάλα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας καρυ σε σκόνη
2 πιπεριές τσίλι φρέσκιες

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το έντερο τους και κρατάμε μόνο το τελευταίο τμήμα του κελύφους, την ουρά.
  2. Την χαράσουμε απαλά με ένα μαχαίρι από τη μεριά της κοιλιάς ώστε να μην διπλώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  3. Αφρατεύουμε το κανταίφι με τα δάχτυλα μας. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και την βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.
  4. Καρυκεύουμε τη γαρίδα με αλάτι και πιπέρι και την τυλίγουμε κατά μήκος με το κανταΐφι έτσι ώστε να φαίνεται η ουρίτσα.
  5. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με χαρτί φούρνου.
  6. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 8 λεπτά.


Για τη σως

  1. Βάζουμε το κάρυ σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα προσεκτικά για να μην πάρει χρώμα.
  2. Όταν αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του, προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
  4. Προσθέτουμε άλατι και πιπέρι αν χρειαστεί. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το τσίλι.

Τρόπος σερβιρίσματος

Σερβίρεται ως ορεκτικό. Αν αυξήσετε τη ποσότητα μπορείτε να το σερβίρετε και ως κυρίως.

Μόλις βγάλουμε τις γαρίδες από το φούρνο  τις τοποθετούμε σε πιάτο με τη σως δίπλα. Η σως μπορεί να είναι είτε ζεστή είτε κρύα.

Extra tips για να κλέψεις την παράσταση στο φαγητό!

  • Οι γαρίδες δεν έχουν πολλές θερμίδες στον οργανισμό μας  αλλά είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και κυρίως ιώδιο.
  • Η καλύτερη εποχή για γαρίδες και αστακούς είναι οι καλοκαιρινοί μήνες.
  • Όταν αγοράζετε κατεψυγμένα προϊόντα να υπολογίζετε τα γραμμάρια και την αξία χωρίς τον επίπαγο. Ο επίπαγος δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας το οποίο διατηρεί τα φρέσκα χαρακτηριστικά του προϊόντος όμως όταν συναντάτε κυρίως φθηνές συσκευασίες keep in mind τι θα απομείνει έπειτα από την απόψυξη.

Gourmet upgrade

Θέλετε πιο ρεαλιστικό σερβίρισμα; Αγοράστε αληθινές καρύδες και σπάστε σε ομοιόμορφα κομμάτια. Μόλις βρήκατε το μπολάκι για τη σάλτσα σας!

Όταν λέμε gourmet upgrade, η απόλυτη αναβάθμιση λέγεται καραβίδα! Τολμήστε το!


Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram