Κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με με τη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας La Chef Levi, ανακαλύπτουμε παρέα τα μυστικά της κουζίνας. Ξεχωριστές συνταγές και tips από τους επαγγελματίες του είδους, θα ξυπνήσουν τον chef που κρύβετε μέσα σας!

#instarecipe No3: Γρανίτα μπίρας

Η πιο νόστιμη στήλη μας συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γευστικές μας εμπειρίες!

Ο Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας! Τι κι αν τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους, η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και οι επόμενες διακοπές είναι ακόμα μακριά! Το biscotto μας το ζήτησε και εμείς βρήκαμε τη λύση που θα σας φέρει ξανά πίσω το καλοκαίρι!

Όποιος λοιπόν αποζητά λίγο καλοκαίρι, λίγη δροσερή θάλασσα και λίγες ακόμα στιγμές χαλάρωσης στη παραλία δεν πρέπει να χάσει αυτή τη συνταγή!

Δροσιστική γρανίτα μπίρας η οποία θα ξετρελάνει τους φίλους και καλεσμένους σας, ακόμα και όσους δεν πίνουν μπίρα!

Υλικά για 6 μερίδες

200 γρ μπίρα της επιλογής σας
25 γρ χυμός λάιμ
100 γρ ζάχαρη 100γρ
1 κλωνάρι λέμον γκρας
1 πρέζα βανίλια


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

  1. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά
  4. Αλλάζουμε σκεύος για να κρυώσει γρήγορα και όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε στην κατάψυξη
  5. Περιμένουμε 3 ώρες

Τρόπος Σερβιρίσματος

Ξύνουμε το προϊόν με ένα πιρούνι, βάζουμε την γρανίτα σε ένα μπολ η ποτήρι. Γαρνίρουμε με ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.

Extra tips για να κλέψεις την παράσταση στο φαγητό!

  • Λόγω της οξύτητάς της η μπίρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τρυφεροποίηση του κρέατος. Αφήστε κομμάτια κρέατος 12 ώρες μέσα σε μπίρα και θα δείτε εκπληκτικό αποτέλεσμα.
  • Η μπίρα πρωτοεμφανίστηκε πριν 5500 με 6000 χρόνια.
  • Όσο κι αν θεωρείται λατρεμένο ποτό, η αυξημένη κατανάλωση δεν ενδείκνυται για τον οργανισμό μας.
  • Μην ξεχνάτε, για να λάβετε τις ευεργετικές ιδιότητες της μαγιάς πρέπει να την καταναλώσετε νωπή!

Gourmet upgrade:

Μπορείτε να σερβίρετε τη γρανίτα μπίρας και ως γαρνιτούρα σε πολλά γλυκά. Δοκιμάστε την επάνω σε cheesecake και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Εναλλακτικά, ταιριάζει ιδιαίτερα και σε φρουτοσαλάτα, ειδικότερα για όσους δεν είναι ιδιαίτερα λάτρεις των φρούτων.

Πειραματιστείτε με άλλες γλυκαντικές ουσίες όπως στέβια, σιρόπι σφενδάμου (maple syrup), σιρόπι αγαύης κ.α

Απολαύστε υπεύθυνα!

Έχετε απορίες; Θα χαρούμε να σας τα λύσουμε! Επικοινωνήστε με τη Σχολή La Chef Levi στο 2310240675 και στο www.lachef.gr

Επισκεφθείτε τη σελίδα της σχολής στο Facebook και στο Instagram