Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το πολυπόθητο άνοιγμα της ιστορικής Αγοράς Μοδιανό, η οποία θα ξανασυστηθεί στους Θεσσαλονικιούς και στους τουρίστες τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή 

Η Αγορά Μοδιάνο αναγεννάται και αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη αγορά τροφίμων, διατηρεί την παλιά της αίγλη και την κάνει διαχρονική. Η Αγορά θα επαναλειτουργήσει μετά από 3 χρόνια αναμονής των εργασιών ανάπλασης. Ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, μία πολυπολιτισμική αγορά, που στεγάζει υψηλής ποιότητας τρόφιμα, και συγκεντρώνει μοναδικές γεύσεις και προϊόντα από όλο τον κόσμο: από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα και από τοπικά ελληνικά προϊόντα, μέχρι προϊόντα fair trade και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης», αποτελεί όχι μόνο τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη σκεπαστή αγορά, αλλά και έναν χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης επικοινωνίας και πολιτιστικών δράσεων. Ένα σημείο συνάντησης, που αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης.

Η εμβληματική Αγορά πρόκειται δώσει νέο παλμό και φρέσκο αέρα στο κέντρο της πόλης, ενώ θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα για την εμπορική κίνηση και την οικονομία στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο διάστημα θα λειτουργούν 60 επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα προστεθούν και οι υπόλοιπες.

Πώς θα είναι εσωτερικά η Αγορά Μοδιάνο

Οι χώροι που θα συναντήσουν οι επισκέπτες της Αγοράς θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών και στα καταστήματα θα υπάρχει ιδιαίτερη ποικιλομορφία, καθώς θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Στο ισόγειο, τα καταστήματα θα είναι χωρισμένα ανάλογα με το είδος τροφίμων που διαθέτουν. Στους δύο εξώστες της Αγοράς, στο βόρειο και νότιο τμήμα θα υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες θα είναι ανοιχτές και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.
Ειδικότερα, στον ένα εξώστη θα λειτουργεί το καφέ-μπαρ Hive2 και στον δεύτερο το Estrella που είναι γνωστό για το πρωινό και το brunch του.

Στον επάνω χώρο θα λειτουργεί το lounge deck, το οποίο πρόκειται να καταπλήξει τους επισκέπτες, καθώς πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα και πρακτική προσθήκη. Θα αποτελεί έναν χώρο συνάντησης με τραπέζια και καναπέδες, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν τα προϊόντα που αγοράζουν, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται μουσικές, γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Φυσικά, θα υπάρχουν επτά κλιμακοστάσια και τρία ασανσέρ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην Αγορά Μοδιάνο.

Ποικιλομορφία καταστημάτων

Τα καταστήματα από τα οποία θα μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν καθημερινά τα ψώνια τους θα είναι μαναβική, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αυγοπωλεία, είδη μελιού, μαρμελάδες και ζαχαρώδη, ξηροί καρποί, κάβες κρασιών και μπύρας από μικροζυθοποιίες, τυροκομικά και αλλαντικά ελληνικής και ξένης προέλευσης, όσπρια, λουκούμια, παραδοσιακά παντοπωλεία, προϊόντα υγιεινής διατροφής γύρω από το ταχίνι και το χαλβά, μανιτάρια, φρέσκα ζυμαρικά, αρτοποιείο, μπουγάτσα, τσουρέκια και τυροπιτοειδή, σιροπιαστά, μπισκότα κάθε είδους, γλυκά χωρίς ζάχαρη, παγωτά από αγουρέλαιο.

Μερικά από τα καταστήματα που θα περιλαμβάνει η Αγορά Μοδιάνο

 1. Olicatessen
 2. Meeting Place Διδασκάλου
 3. TRATA
 4. Mr. Fish
 5. Tarantino
 6. Deutsche Metzgerei Ochsenkopf
 7. Camelot – Μακεδονικά Ζαχαρώδη
 8. ERGON Foods
 9. Tsakiris Family
 10. MYCAVA.GR
 11. Picco Pinsa & Cocktails
 12. Το Πιροσκί Ποντιακά Παραδοσιακά Προϊόντα
 13. Falafel Taste Middle East
 14. Τυροκομείο Αρβανίτη
 15. Nuts Factory
 16. Estrella
 17. Kassandra Olive Oil Icecream
 18. Ηλιοτρόπιο Ξηροί Καρποί
 19. Cevicheria.gr
 20. Wise Greece
 21. Γαλακτοπωλείο του Χατζή
 22. Ιχθυοπωλείο Ο Φάρος
 23. Cookie Man
 24. Pasta Fresca Mare e Monti
 25. Μέλι Κυψέλη Regina-Foods
 26. Kastor Farm
 27. Ζυθοπωλείο Αύγουστος Tap Room
 28. Wild Souls
 29. Hive2
 30. Κρεοπωλείο Μιχάλης Γκόσης
 31. Εν Καρπώ

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα διάδρομος και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος