Η Προδοσία του Harold Pinter, αποθεώθηκε στην Θεσσαλονίκη και παίρνει παράταση για τρία ακόμα Σαββατοκύριακα του Νοέμβρη!

Μια μπανάλ ιστορία ερωτικού τριγώνου ή μια πολυπρισματική ματιά στα δύσκολα της ανθρώπινης ύπαρξης και των διαπροσωπικών σχέσεων; Η Εταιρεία Θεάτρου MONKS ξεκινά τη νέα σεζόν με την «Προδοσία», το δημοφιλές έργο του βραβευμένου με Nobel Λογοτεχνίας Harold Pinter, το οποίο ανέβηκε από τον Οκτώβρη στο Studio 29A, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλάκου.

Ξεκινώντας από το τέλος και μέσα από εννέα σκηνές, η «Προδοσία» διατρέχει την ιστορία της εννιάχρονης «παράνομης» ερωτικής σχέσης ανάμεσα στον Jerry, παντρεμένο με παιδί, με την Emma, σύζυγο και μητέρα των παιδιών του Robert, ο οποίος είναι στενός φίλος και συνεργάτης του Jerry. Με τη σειρά του ο Robert απατά την Emma επί σειρά ετών με πολλές διαφορετικές ερωτικές συντρόφους. Ακούγεται βαρύ;

“Please, leave the drama at the door”, φαίνεται να λέει ο Pinter, «αδειάζοντας» την «Προδοσία» από κάθε δραματικό βάρος και κλείνοντας πονηρά το μάτι στους θεατές, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να σκεφτούν και να αποφασίσουν για το τι τελικά είναι προδοσία όταν όλοι έχουν προδώσει και έχουν προδοθεί σε όλα τα επίπεδα. Ποιο είναι το νόημα της αλήθειας σε μια εναλλακτική πραγματικότητα φτιαγμένη από αλλεπάλληλα ψέματα;  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: Harold Pinter
Μετάφραση: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Γιώργος Μιχαλάκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Μιχαηλίδου
Μουσική: Μυρσίνη Καρματζόγλου
Επί σκηνής: Ανθούλα Αηδώνη (Emma), Ιωάννης Καμπούρης (Robert), Κωνσταντίνος Τσώνης (Jerry), Γιώργος Μιχαλάκος (σερβιτόρος)
Γραφιστικός σχεδιασμός – Φωτογραφίες: Νίκος Χίντζιος
Φωτογραφίες παράστασης: Χρύσα Γούτου
Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου MONKS

info

Χώρος: Studio 29Α, Στοά Πτολεμαίων 29Α, Θεσσαλονίκη
Παράταση Παραστάσεων: 1 έως 20 Νοεμβρίου, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Διάρκεια: 80’
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ ομαδικά άνω των 5 ατόμων | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65 & πολυτέκνων | 8€ ατέλειες (δεκτές μόνο στο ταμείο του χώρου, εφόσον υπάρχουν θέσεις, χωρίς δυνατότητα κράτησης)
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/theater/i-prodosia-tou-harold-pinter/)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 6987 055 479

 

από έως
Παραστάσεις