Κάτι νέο έρχεται στον κόσμο των αναψυκτικών. Πρόκειται για τη νέα συνεργασία της JackDaniel’s, της επωνυμίας μπέρμπον, με την πασίγνωστη εταιρεία αναψυκτικών, Coca-Cola.

Η εταιρεία Brown-Forman, στην οποία ανήκει η επωνυμία Jack Daniel’s, είχε ήδη λανσάρει στο παρελθόν ένα δικό της αντίστοιχο προϊόν με cola δικής της παραγωγής, αλλά δεν είναι σίγουρο αν η συνεργασία των δύο εταιρειών θα αντικαταστήσει το αναψυκτικό. Ένα, όμως, είναι βέβαιο. Πως εκατομμύρια καταναλωτές ανά τον κόσμο θα σπεύσουν να δοκιμάσουν αυτή τη συνεργασία!

Ουσιαστικά, το νέο ποτό με Jack Daniel’s και Coca-Cola, αποτελεί ένα κοκτέιλ σε αλουμινένια συσκευασία των 330 ml, συνδυάζοντας την γευστικότητα τόσο του αναψυκτικού όσο και του αλκοολούχου ποτού. Αυτή η take away μορφή του, ανταποκρίνεται και στην τάση για κοκτέιλ είτε στο χέρι είτε στο σπίτι από τους καταναλωτές, η οποία αυξήθηκε μετά την πανδημία.Σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών, η μέση περιεκτικότητα σε αλκοόλ θα είναι περίπου 5%, με διακυμάνσεις ανάλογα τη χώρα στην οποία θα κυκλοφορήσει και σαφείς, υπεύθυνες επισημάνσεις πως πρόκειται για ένα αλκοολούχο ποτό.

Το κοκτέιλ θα  κυκλοφορήσει πρώτα στο Μεξικό εντός του 2022 και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Σύντομα, αναμένεται να λανσαριστεί και μια εκδοχή του με μηδενική ζάχαρη, συγκεκριμένα το 2023.

Στην ανακοίνωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Brown-Forman, Lawson Whiting πρόσθεσε ότι το κοκτέιλ θα αποτελέσει μια βολική επιλογή για να απολαύσει κανείς στη βόλτα του, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην επέκταση των δύο επιχειρήσεων. Να σημειωθεί πως αυτό το πάντρεμα αποτελεί την πρώτη επίσημη σύνδεση του αναψυκτικού Coca-Cola σε ένα αλκοολούχο ποτό ως κάτι ενιαίο και όχι ως προτεινόμενο συνοδευτικό σε κάποιο μπαρ (για παράδειγμα ρούμι-cola).

H Coca Cola, βέβαια, έχει συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες για αλκοολούχα ποτά, όπως για παράδειγμα με τη Molson Coors για την κυκλοφορία των Topo Chico Hard Seltzer και Simply Spiked Lemonade, αλλά όχι στο ίδιο το αναψυκτικό της.

Πηγή: cibum.gr