Μανούλες, μπαμπάδες και μικροί μας φίλοι, σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 8 Μαΐου, 11:00-14:00, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργιου Α 1), σε μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη σε όλες τις υπέροχες μανούλες γεμάτη παιχνίδι, εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς… και μεγάλους, χαρά, γέλια και πολλές εκπλήξεις!

Στο πλαίσιο της πολύ επιτυχημένης δράσης του Συλλόγου μας «Αλματάκια Ζωής» και μετά από 2 χρόνια διαδικτυακών δράσεων, ήρθε ο καιρός να ανταμώσουμε ξανά από κοντά. Και τι πιο όμορφο να ξεκινήσουμε τις δια ζώσης δράσεις μας με χαμόγελα και παιδικές φωνές σε μια από τις πιο ξεχωριστές ημέρες του χρόνου… Τη Γιορτή της Μητέρας! Η εκδήλωση θα αποτελέσει ταυτόχρονα και μία από τις εναρκτήριες δράσεις μας στο πλαίσιο του επετειακού 10ου Sail For Pink.

Side Events και δημιουργικά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους σχετικά με την εκμάθηση συμπεριφορών υγείας, μέσα από δημιουργικό και διαδραστικό παιχνίδι, ανοιχτές συζητήσεις με τους γονείς στον προαύλιο χώρου του Δημαρχείου με παιδοψυχολόγο, διατροφολόγο κλπ, Face Painting, χορός και μουσική είναι μόνα μερικά από όλα όσα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε παρέα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι η Έκθεση Ζωγραφικής των μικρών μας φίλων από Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού, του Δήμου Νέαπολης-Συκεών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών με ζωγραφιές και χειροτεχνίες αφιερωμένες στην υγεία της μαμάς τους.

Ταυτόχρονα μικροί μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν μουσικά την εκδήλωση με τραγουδάκια και μηνύματα αγάπης αφιερωμένα στη μαμά τους. Γλυκά μηνύματα πρόληψης, όπως τα σκέφτηκαν και θέλουν να τα μεταφέρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Η Διεύθυνση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης θα έχει το δικό της ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου Παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά με χειροτεχνίες που θα ετοιμάσουν για να χαρίσουν στις μαμάδες τους.

«Σας περιμένουμε όλους μαμάδες, μπαμπάδες, παιδιά να γιορτάσουμε όλες τις υπέροχες μανούλες! Την Κυριακή 8 Μαΐου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης γιορτάζουμε τη μητρότητα σε κάθε της μορφή. Εκείνη που χάρισε ζωή, αλλά και εκείνη που έκανε την απόλυτη πράξη αγάπης, σεβασμού και ελπίδας υιοθετώντας ένα παιδί. Τιμούμε και θαυμάζουμε κι εκείνες που δεν έχουν πλέον κοντά τους το παιδάκι τους κι η σκέψη μας είναι πάντα μαζί τους.» είναι κάποια λόγια καρδιάς της Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Κυριακούλας Δερεκενάρη σχετικά με τον εορτασμό.

Αναφερόμενη στην γιορτή που συνδιοργανώνει το «Άλμα Ζωής» Ν.Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει: «Βασικός στόχος της εκδήλωσής μας -πέρα από το να γιορτάσουμε παρέα και οικογενειακά όλες τις υπέροχες μανούλες- δεν είναι άλλος από το να τις υπενθυμίσουμε πόσο σπουδαίο είναι να αγαπούν, να φροντίζουν και ναι προσέχουν τον εαυτό τους για να τις έχουμε πάντα υγιείς κοντά μας! Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν και Περίπτερα Ενημέρωσης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού, με ενημερωτικό υλικό που αφορά στα βασικά βήματα της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, οδηγίες αυτοψηλάφησης κ.α. Ταυτόχρονα οι εκπαιδευμένες εθελόντριες του Συλλόγου μας -γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του  Μαστού- θα βρίσκονται εκεί για να σας ενημερώσουν και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την πρόληψη.»

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σας περιμένουμε για να περάσουμε παρέα ένα καταπληκτικό πρωινό Κυριακής αφιερωμένο στις μαμάδες μας!

Δείτε την εκδήλωση στο Facebookhttps://www.facebook.com/events/490341042756130

info
Κυριακή 8 Μαΐου, 11:00-14:00
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

 

 

Δράσεις