Εδώ και λίγες ώρες η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούμπο Μιλγουόκι Μπακς κυκλοφόρησε ένα βίντεο-αφιερωμα στη ζωή του. Το κλιπ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Nike στο πλαίσιο της καμπάνιας «come out of nowhere» και μας εξηγεί μέσα σε ένα λεπτό πώς «από το πουθενά» γεννήθηκε ο Greek Freak.

Το βίντεο ξεκινά με το Γιάννη αλλά και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, να προφέρουν σωστά το επίθετο τους που δυσκολεύει τους Αμερικανούς σπίκερς. Ο Γιάννης αποκαλύπτει τα δύσκολα πρώτα χρόνια στην Αθήνα, στα οποία αναγκαζόταν να πουλάει γυαλιά στους δρόμους για να βοηθήσει την οικογένειά του.

Ο Θανάσης από την πλευρά του εξήγησε γιατί τα δύο αδέλφια αποφάσισαν να ασχοληθούν με το μπάσκετ: «ήταν ο τρόπος μας να κάνουμε κάτι στην ζωή γιατί η κοινωνία δεν μας έδινε την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε με άλλο τρόπο».

Ο Γιάννης αν και ξεκίνησε αργά, μιας και για πρώτη φορά έπιασε μπάλα μπάσκετ στα χέρια του, κατάφερε μέσα σε έξι χρόνια να βρεθεί στα παρκέ του NBA. Όταν ξεκίνησαν να παίζουν μπάσκετ στην Αθήνα, φορούσαν εναλλάξ το ίδιο ζευγάρι παπούτσια με τον αδερφό του. Σήμερα η μεγαλύτερη αθλητική εταιρεία έχει φτιάξει ειδική σελίδα για την αγαπημένη του συλλογή προϊόντων.

Ποτέ δεν είναι αργά για νέα ξεκινήματα.