Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, άνοιξαν τις πόρτες τους και προσκάλεσαν τους λάτρεις του οίνου, να δοκιμάσουν τα κρασιά τους.

της Χριστίνας Μισιρλή

Οι επισκέπτες των οινοποιείων είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης των κρασιών, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκες φιάλες του φετινού τρύγου, που μόλις ολοκληρώθηκε. 

Εμείς, βρεθήκαμε στο οινοποιείο του Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, εκεί που το μαγευτικό τοπίο με τα ατελείωτα αμπέλια σου φτιάχνουν τη διάθεση. Στον προαύλιο χώρο του, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε επιλεγμένες ετικέτες από μοναδικά κρασιά του «Κυρ-Γιάννη». 

Σαμαρόπετρα – Sauvignon Blanc 

Στην όψη, λαμπερό λευκό με πράσινες ανταύγειες. Τα αρώματά του, σύνθετα, που δομούν μια αίσθηση φρεσκάδας. Η μύτη έντονη και τυπική της ποικιλίας, με έντονο χαρακτήρα πιπεριάς, κομμένου γρασιδιού, ακτινίδιου και πεπονιού.

L’ Esprit du Lac

Ανθώδης χαρακτήρας στη μύτη, που προέρχεται από την επιλογή ζυμών. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, μικρά βερύκοκα και άγουρη φράουλα.

Ράμνιστα – Ξινόμαυρο 

Αρώματα από φράουλα, κεράσι και τριαντάφυλλο, σε συνδυασμό με φινετσάτες νότες βανίλιας από το βαρέλι.

Η φιλοξενία άψογη, με τους υπεύθυνους να έχουν τοποθετήσει στο γρασίδι χαλάκια και μία ξύλινη κατασκευή όπου μπορούσες να καθίσεις με την παρέα σου και να ευχαριστηθείτε το κρασί σας. Και την φύση! 

Από το πρόγραμμα δεν έλειπε η πεζοπορία όπου όσοι συμμετείχαν απόλαυσαν το φυσικό τοπίο και γνώρισαν καλύτερα το «αμπέλι».

Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, είναι κάθε χρόνο, μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά επώνυμα ελληνικά κρασιά.