Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την BookingClinic ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας και τις νέες προκλήσεις για την πρόσβαση στην υγεία εν μέσω της πανδημίας αλλά και του περιορισμού των μετακινήσεων, προσφέρουν στους πολίτες δωρεάν συμβουλευτική ιατρική διαφόρων ειδικοτήτων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι πολίτες κλείνουν ηλεκτρονικά το τηλε-ραντεβού στο www.bookingclinic.com με έναν ειδικό από τους Γιατρούς του Κόσμου και συζητούν μαζί του, μέσω της οθόνης της συσκευής τους, το ιατρικό θέμα που τους απασχολεί. Λαμβάνουν έτσι από τον ειδικό, συμβουλές και καθοδήγηση για τη διαχείριση του θέματος – ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ – χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από το σπίτι τους.

Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη των πολιτών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, μειώνοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και τη διάδοση του κορωνοϊού, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αποφόρτιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίσης η συμβουλευτική ιατρική και η προσωπική συνομιλία με το γιατρό βελτιώνει την ψυχολογία των πολιτών.

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, παραμένουμε στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη, υλοποιώντας κάθε φορά, προγράμματα που ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις που βιώνουμε» δήλωσε η διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, κ. Ευγενία Θάνου, ενώ η κ. Βασιλεία Χατζηστεργίου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ιατρικού περιεχομένου της BookingClinic, συμπλήρωσε «Η δωρεάν χρήση της πλατφόρμας κάνει αυτό ακριβώς που οφείλει η τεχνολογία στις μέρες μας, να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας με τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο».

Οι διαθέσιμες ειδικότητες των Γιατρών του Κόσμου με τις οποίες μπορεί να κλείσει ο πολίτης τηλε-ραντεβού είναι αυτές του Παθολόγου, Ψυχιάτρου, Δερματολόγου, Πνευμονολόγου, Παιδιάτρου, Γυναικολόγου, Γαστρεντερολόγου, ΩΡΛ, Φυσίατρου και Οδοντιάτρου.

Τα ραντεβού διεξάγονται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 ενώ οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν 24/7. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή (προτεινόμενο), tablet ή κινητού τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής.

Η δράση υποστηρίζεται ήδη από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Σερρών.

 

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 16 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία,  Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία και Τουρκία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια συνεχούς δράσης το 2020, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε περίπου 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

 

Σχετικά με την BookingClinic

Η BookingClinic.com είναι μια διεθνής πλατφόρμα που συνδέει online ασθενείς με Γιατρούς και Νοσοκομεία ή Κλινικές, για συμβουλευτικές ιατρικές υπηρεσίες καθώς και απευθείας κρατήσεις θεραπειών.

Για τη δράση της στην περίοδο της πανδημίας, βραβεύτηκε από το Headstart Programme του EIT Health της ΕΕ, ενώ έχει λάβει μια σειρά βραβείων και διακρίσεων στην Ελλάδα και την ΕΕ, όπως, μεταξύ άλλων, το Envolve Entrepreneurship Award 2019 υπό την αιγίδα του The Hellenic Initiative και την ανάδειξή της στις 25 καλύτερες startups Υγείας των Innostars Awards του European Institute of Innovation & Technology (EIT Health) το 2018.