Ξεκινάω Γερμανικά, είναι η φράση που ακούς όλο και περισσότερο γύρω σου. “Μα, γιατί να μάθεις γερμανικά” και κυρίως “γιατί τα γερμανικά είναι τόσο μπροστά” σκέφτεσαι από μέσα σου κι εμείς σου συγκεντρώσαμε όλους τους λόγους για να μάθεις κι εσύ γερμανικά ΣΗΜΕΡΑ!

Σπουδάζεις στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης 

Τα γερμανικά πανεπιστήμια θεωρούνται τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, μαζί με τα αγγλικά! Το να γνωρίζεις γερμανικά είναι το “εισιτήριο” σου για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές ή ακόμα και για Erasmus! Πολυτεχνικές Σχολές, αλλά και Ιατρική είναι πολύ δυνατές επιλογές, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες σχολές πηγαίνουν πίσω! 

©George Kogias

Πρακτική στη Γερμανία; Φύγαμε! 

Θυμάσαι εκείνον τον συμφοιτητή σου που έφυγε Γερμανία για να κάνει πρακτική κι έμεινε εκεί για πάντα; Φυσικά, αφού αν αποφασίσεις να κάνεις πρακτική σε κάποια γερμανική εταιρεία, θ’ αρχίσεις να πληρώνεσαι αδρά από την πρώτη κιόλας μέρας! Ε, και μόνο γι’ αυτό, αξίζει ν’ αρχίσεις γερμανικά σήμερα κιόλας! 

©Goethe-Institut Thessaloniki

Βρίσκεις δουλειά σε top εταιρείες 

Ας το παραδεχτούμε: Οι γερμανικές εταιρείες φημίζονται για το υγιές εργασιακό τους περιβάλλον, για τις υψηλές αμοιβές και για τις παροχές που δίνουν στους εργαζόμενούς τους. Γνωρίζοντας γερμανικά (απαραίτητο προσόν για να εργαστείς σε γερμανική εταιρεία), έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις και να εργαστείς στη Γερμανία ή εναλλακτικά να εργαστείς σε γερμανική εταιρεία που έχει έδρα και στην Ελλάδα! 

Ζεις το ταξίδι σου στο Βερολίνο σαν local 

Κάν’το εικόνα: Τριγυρνάς στο αγαπημένο σου Βερολίνο, επισκέπτεσαι ένα bar σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και παραγγέλνεις την μπίρα σου ως γνήσιος local! Η πόλη που αγαπούν όλοι οι νέοι της Ευρώπης σφύζει από ζωή, αποτελεί τον νούμερο 1 προορισμό και οφείλει να μπει στην bucket list σου! Δες το σαν μια αφορμή να κάνεις την καλύτερη εξάσκηση  στα γερμανικά σου στην πράξη! 

©Goethe-Institut Thessaloniki

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο κέντρο γερμανικών; 

Και αφού αναλύσαμε γιατί τα γερμανικά είναι η γλώσσα που πρέπει να μάθεις άμεσα, σου έχουμε και μερικά tips για να επιλέξεις το κατάλληλο κέντρο γερμανικών! 

Επίλεξε γερμανόφωνους καθηγητές 

Είναι βασικό να δώσεις έμφαση στην ποιότητα των μαθημάτων. Στο Goethe-Institut Thessaloniki για παράδειγμα, θα βρεις μία ομάδα από γερμανόφωνους καθηγητές που αγαπούν τόσο τη γλώσσα, όσο και τη γερμανική κουλτούρα! Έτσι, είναι το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για ν’ αγαπήσεις τη γλώσσα, αλλά και για να γνωρίσεις ολιστικά τη γερμανική κουλτούρα! 

©Ioannis Spyropoulos

Σκέψου από τώρα το πτυχίο! 

Κακά τα ψέματα, το πτυχίο μίας ξένης γλώσσας είναι σημαντικό εφόδιο για το βιογραφικό σου! Για να έχεις σίγουρη επιτυχία στις εξετάσεις, επίλεξε έξυπνα και αποτελεσματικά! Για παράδειγμα, στο Goethe-Institut Thessaloniki θα έχεις τη δυνατότητα να προετοιμαστείς κατάλληλα και στη συνέχεια να δώσεις εξετάσεις στον ίδιο χώρο, καθώς λειτουργεί και ως εξεταστικό κέντρο! 

©Stefanos Tsakiris
©Stefanos Tsakiris

Μην αρκεστείς μόνο στα μαθήματα! 

Καλό το μάθημα, αλλά για να γνωρίσεις ουσιαστικά τη γερμανική κουλτούρα, χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω! Αν επιλέξεις να μάθεις γερμανικά στο Goethe-Institut Thessaloniki θα έχεις: 

  • Πρόσβαση στην ωραιότερη και πιο μοντέρνα βιβλιοθήκη της πόλης (ιδανική για να διαβάζεις και για την εξεταστική σου)! 
  • Δυνατότητα συμμετοχής στις πιο must εκθέσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη!  
  • Δυνατότητα να διεκδικήσεις υποτροφίες που μπορούν να σε…ταξιδέψουν σε γερμανικές πόλεις όπως το Βερολίνο! 
  • Πρόσβαση σε apps ώστε να επικοινωνείς με άτομα που μαθαίνουν γερμανικά σε όλο τον κόσμο! Με άλλα λόγια, πρόσβαση σε μία παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα με cool τυπάκια σαν κι εσένα! 

Αν αυτή τη χρονιά, θέλεις ν’ αρχίσεις δυναμικά τα γερμανικά, επίλεξε το Goethe-Institut Thessaloniki στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κάνε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου: το… μέλλον σου! 

Οι εγγραφές αρχίζουν στις 12 Σεπτεμβρίου! 

Info 

Goethe Institut Thessaloniki
Βασιλίσσης Όλγας 66
Τηλέφωνο: 23 10 88 96 10
Website