Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης έφτασε το απίστευτο περιστατικό της διοργάνωσης τελετών εξορκισμών για δύο συνεχόμενες Κυριακές, μία του Ιουλίου και μία του Αυγούστου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αριστοτέλους και πιο συγκεκριμένα κοντά στην Αρχαία Αγορά.

Οι τελετές διοργανώθηκαν από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», η οποία έχει σκοπό να πραγματοποιήσει και άλλες τέσσερις τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ του αγάλματος του Βενιζέλου και της Αρχαίας Αγοράς και τις δύο Κυριακές στήθηκαν καρέκλες, που κάθισαν αρκετά άτομα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και μια μεγάλη οθόνη, στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από παλαιότερες παρόμοιες τελετές. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το voria.gr:

Αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Αντιδράσεις σημειώθηκαν μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι για δύο συνεχόμενες Κυριακές έβλεπαν να πραγματοποιούνται κάτω από τα σπίτια τους τελετές εξορκισμού. Ενημέρωσαν το Δήμο Θεσσαλονίκης και το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής, ενώ ερώτηση απηύθυνε προς τη διοίκηση του δήμου και η ανεξάρτητη σύμβουλος, Ιωάννα Σπανού.

Ο κ. Τσαβλής κάλεσε τον δήμο να απαντήσει εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είχε λάβει σχετική άδεια, ενώ η κ. Σπανού διερωτήθηκε πώς είναι να πραγματοποιήθηκαν δύο παρόμοιες τελετές, ενώ προκλήθηκαν αντιδράσεις από την πρώτη.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων, υποστήριξε ότι δεν έχει δοθεί καμία άδεια και ούτε πρόκειται να δοθεί στη συγκεκριμένη «Εκκλησία». Ανέφερε ακόμα ότι το ζήτημα διερευνάται με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης.