Βρήκαμε στο ιχθυοπωλείο του Γιάννη Πανανού, γαύρο XXL και τον κάναμε ξυδάτο! Εύκολος, γρήγορος και εξαιρετικός μεζές…

Υλικά:
1 κιλό γαύρο XXL
200ml άσπρο ξύδι
1 κ.σούπας χοντρό αλάτι
σπορέλαιο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τον γαύρο μας από κεφάλι και εντόσθια και φιλετάρουμε. Τοποθετούμε σε τάπερι που κλείνει καλά και περιχύνουμε με το ξύδι, πασπαλίζουμε με αλάτι και σφραγίζουμε με λίγο λάδι. Ο γαύρος μας θα είναι έτοιμος σε 4 μόλις μέρες.

Αν θέλετε να φτιάξετε γαύρο ξυδάτο και να τον αποθηκεύσετε σε βάζα, μπορείτε μετά την τέταρτη ημέρα να αλλάξετε το τάπερ με γυάλινα βάζα, να τον σφραγίσετε καλά και να τα αποθηκεύσετε σε σκιερό και δροσερό μέρος, αρκεί να τα αφήσετε ανάποδα.