Η αλυσίδα Flower Burger, άνοιξε πρόσφατα το δεύτερο κατάστημά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, και συγκεκριμένα στο Μπράιτον.

Η Ιταλική εταιρεία, που φημίζεται για το πολύχρωμο plant based μενού της, άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη χώρα την άνοιξη του 2021, στο Λονδίνο.

Έχει ήδη συγκεντρώσει θαυμαστές από όλο τον κόσμο. Για τα ιδιαίτερα vegan burgers της που έχουν ζωηρούς χρωματισμούς, χρησιμοποιεί φυσικά χρώματα όπως κουρκουμά, σπιρουλίνα, κεράσι και μαύρο καρότο για να δημιουργήσει τα made-in-house ψωμάκια της, με μπιφτέκια από σεϊτάν και φακές, καθώς και φυτικά συνοδευτικά, αλλά και επιδόρπια.

Συγκεκριμένα, για τα πρώτα εγκαίνια στη Βρετανία, η εταιρεία είχε λανσάρει ένα νέο μπιφτέκι, το “Jungle”, με ένα φωτεινό πράσινο ψωμάκι φτιαγμένο με κουρκουμά και σπιρουλίνα.

Με καταγωγή από το Μιλάνο, από όπου ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, έχει επεκταθεί στην Γαλλία και την Ιταλία, ενώ παράλληλα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία επιτυχία με τους foodies στο Instagram.

Όπως αναφέρει το Vegconomist, η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την ιδέα του Ιδρυτή και MD Matteo Toto, ενός νέου επιχειρηματία που ανέλαβε να ανακαλύψει νέες γεύσεις και να βρει το τέλειο σημείο συνάντησης μεταξύ της κουλτούρας των burger και της vegan κουζίνας.

Πηγή: cibum.gr