Ελαφρύ γεύμα, αλλά τόσο νόστιμο, που θα το καθιερώσετε στο εβδομαδιαίο σας μενού. Σας προκαλώ λοιπόν, με την συνταγή αυτή…

Υλικά:
800 γρ. φαγόπυρο
ελαιόλαδο Γαλανό Μεταγγιτσίου
2 κρεμμύδια ξερά άσπρα, λεπτοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές σε μπαστουνάκια
2 κολοκύθια σε κυβάκια
αλατοπίπερο
1 κύβο κοτόπουλου
φέτα της επιλογής σας

Εκτέλεση:
-Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας, μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε και το φαγόπυρο. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
-Λιώνουμε τον κύβο σε ελαιόλαδο και περιχύνουμε. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε όσο φαγόπυρο, το διπλό νερό.
-Αφήνουμε να ρουφήξει το νερό και να σπάσει. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,50 ευρώ
Μερίδες: 4

Φαγόπυρο;
Οι περισσότεροι θα αναρωτιέστε τι είναι αυτό… Το φαγόπυρο είναι ένα όχι και τόσο διαδεδομένο δημητριακό, με θαυματουργές όμως ιδιότητες. Μαθαίνοντας τι είναι και πόσο καλό κάνει στην υγεία, θα το λατρέψετε και σίγουρα θα το εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας.

Το Φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο στάρι», είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, καθώς και σε άλλες ασιατικές χώρες, όπου οι πολίτες απολαμβάνουν ζυμαρικά (τα γνωστά noodles), φτιαγμένα από αλεύρι φαγόπυρου, ενώ μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούσε ένα από τα βασικότερα συστατικά της διατροφής στη Βρετανία, τη Νορμανδία, τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για ένα δημητριακό, το οποίο προέρχεται από την Ανατολή και καταναλωνόταν για εκατοντάδες χρόνια, αφού το καλλιεργούσαν στην Ευρώπη από τα τέλη του 14ου αιώνα.

πληροφορίες για το φαγόπυρο: mednutrition.gr