Μελομακάρονα

Υλικά: 1 ποτήρι ελαιόλαδο ½ ποτήρι ζάχαρη ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι 1 σφηνάκι κονιάκ ½ ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό ½ κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 2 κ.γλυκού κανέλα ¼ κ.γλυκού γαρύφαλλο ½ κ.γλυκού μπέικιν...

Γλυκό ψωμί για πρωινό

Υλικά: Α.2 κούπες χλιαρό νερό 3 ½ κ.σούπα μαγιά σε σκόνη 1 ½ κ.σούπας ζάχαρη Β.2 μικρά αβγά 1 ασπάδι 1 κ.σούπας αλάτι ¾ κούπας ζάχαρη μισή κούπα λάδι 1 κούπα σταφίδα ξανθιά 1...

Καρυδόπιτα σιροπιαστή

Υλικά: 6 αβγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα φρυγανιά τριμ. 1 ½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κ.γλυκού κανέλα ¼ κ.γλυκού γαρύφαλλο 1 ½ κούπα καρύδια χοντροσπασμένα για το σιρόπι... 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες...

Σοκολατάκια Ferrero

Υλικά: 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος 100 γρ. κρέμα γάλακτος 200 γρ. γκοφρέτα 250 γρ. φουντούκια ψημένα 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος Κράταμε 30 φουντούκια ολόκληρα στην άκρη. Τα υπόλοιπα τα σπάμε...

Χριστόψωμο

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 2 φακελάκια μαγιά 1/2 κ.γλ. αλάτι 2 κ.γλυκού ζάχαρη 2 κ.σούπας γλυκάνισο 3-4 κομματάκια μαστίχα θρυμματισμένη 1/2 κ.γλ. μαχλέπι σκόνη λίγο σουσάμι λίγο βούτυρο και αλεύρι για το...

Λαχανοντολμάδες αβγολέμονο

Υλικά: 1 λάχανο μεγάλο 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 κρεμμύδια πολτοποιημένα 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα αλάτι και πιπέρι 1 ποτήρι και 1 φλυτζανάκι λάδι μαιντανό ψιλοκ/νο νερό για το αβγολέμονο... χυμό από 2 λεμόνια 2...

Φλογέρες με κανταΐφι

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 500 γρ. κανταΐφι 500 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη 2 κ.σούπας κανέλα ½ κ.γλυκού γαρύφαλλο 4 κ.σούπας φρυγανιά 1 βούτυρο αγελάδος για το σιρόπι 4 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια...

Ποντιακό Ισλί

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλυκού σόδα φαγητού 1 πρέζα αλάτι 2 κούπες σπορέλαιο Για την γέμιση: 200 γρ. καρύδι χοντροκομμένο 3...

Σουρωμένος αγριόχοιρος

Πραγματικά, από τα κυρίως πιάτα που πλάι τους κάθε ορεκτικό νιώθει τόσο λίγο έστω και για να συνοδεύσει το φαγητό μας στο τραπέζι. Δοκιμασμένη...

Κουκουνάρες

Λιχουδιές... Υλικά: 250 γρ. κρέμα τυριού ½ κούπα μαγιονέζα 100 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια 1 κ.σούπας φρ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 κ.σούπας άνιθο ψιλοκομμένο πιπέρι 50 γρ. ανθότυρο αμύγδαλα για το στόλισμα Εκτέλεση: Αφήνουμε την κρέμα...

Παραδοσιακός κουραμπιές

Ένα γλύκισμα που δεν λείπει από κάθε σπίτι την περίοδο των γιορτών! Υλικά: 600 γρ. βούτυρο γάλακτος 250 γρ. άχνη 300 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα και ψημένα 1200 γρ. αλεύρι...

Σουσαμόπιτα για γιορτινό τραπέζι

Σιγά σιγά, έρχεται ο καιρός που ψάχνουμε να βρούμε συνταγές για εδέσματα, γλυκά, κυρίως πιάτα, για το γιορτινό μας τραπέζι. Σήμερα δίνουμε την πρώτη...

Αλμυρή τάρτα με μπέικον καπνιστό και μανιτάρια

Ζύμη με υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι της νοικοκυράς, κρέμα με δύο υλικά, μανιτάρια και μπέικον. Γεύση που δικαιώνει έστω και τα 20 λεπτά...

Estia Awards: Την ερχόμενη Τρίτη βραβεύονται οι καλύτεροι της ελληνικής εστίασης...

Η ελληνική εστίαση πρωταγωνιστεί στα Estia Awards 2018  Μία πλειάδα αξιόλογων παραδειγμάτων ποιότητας και καινοτομίας στην ελληνική εστίαση θα επιβραβεύσουν τα Estia Awards 2018 την Τρίτη,...

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι με άρωμα κανέλας

Ωραία που είναι η παράδοση... Με τις μοσχοβολιές της, την πλούσια γεύση της και τις μνήμες που ξυπνά! Σήμερα θα φτιάξουμε γλυκό κουταλιού με...

Κυριακάτικο brunch με άρωμα Ιταλίας στο Hyatt Regency Thessaloniki

Sunday Brunch με άρωμα Ιταλίας Στις 26 Νοεμβρίου, το εστιατόριο Ambrosia του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki  προτείνει Sunday brunch με πλούσια επιλογή εδεσμάτων με άρωμα...
biscotto members

Crousta: Η επιτυχημένη συνταγή, επεκτείνεται

Μετά το πρώτο κατάστημα στη Θέρμη, η Crousta επεκτείνει τη δραστηριότητά της δίνοντας τη χαρά στους κατοίκους στην Καραμανλή να απολαμβάνουν φρέσκο, αφράτο ψωμάκι...

Τα Κυριακάτικα Brunch του Mahalo Civilized Food και του Γορίλας συνεχίζονται...

Τα Κυριακάτικα Brunch του Mahalo Civilized Food και του Γορίλας συνεχίζονται! Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε Αγγλία Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μέσα από υπέροχα πιάτα και μοναδικές επιλογές brunch...
biscotto members

Πρίγκιπας 2

Ανοιχτά 10.00 - 01.00 Ψαροταβέρνα - Ουζερί  Από τις πιο διαχρονικές οικογενειακές επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης είναι ο Πρίγκιπας, που προσμετρά περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στο...

Νέο μενού στο εστιατόριο Αμβροσία

Το Νέο μενού στο εστιατόριο Αμβροσία έχει εμπνευστεί από παραδοσιακές γεύσεις οι οποίες σε συνδυασμό με τη μοντέρνα κουζίνα δημιουργούν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία...

τα πιο πρόσφατα

things to do