Με σύνθημα  «Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον» η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, με διακριτικό τίτλο ΕΑΣΘ και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», με τον διακριτικό τίτλο EURICE, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων εντός του εκθεσιακού συγκροτήματος της 85ης ΔΕΘ και μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13.

Στον ειδικά διαμορφωμένο  εξωτερικό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία, το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 12:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.  Διακεκριμένοι σεφ, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μαγειρέψουν  η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef Vicente Rioja Pastor,  που θα ετοιμάσει μια αυθεντική παέγια.

Την υλοποίησή της εκδήλωσης έχουν αναλάβει από κοινού οι Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον  αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων και η ChefStories, Συμβούλοι Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).

Η εκστρατεία λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το περιεχόμενο της παρούσας εκστρατείας προώθησης εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις του συντάκτη ο/η οποίος(-α) φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στο παρόν έγγραφο.

Η 85η ΔΕΘ είναι covid-free και η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη

Πληροφορίες: 2310.471628 https://www.facebook.com/events/1410961602623187?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D