Επόμενη στάση για υπερκατάστημα Top Shop φαίνεται πως είναι η Θεσσαλονίκη. Η διεθνώς αναγνωρισμένη αλυσίδα καταστημάτων, ανήκει στο δίκτυο Arcadia Group. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζει τα 300 στη Βρετανία και τα 500 διεθνώς.

Έρευνα αγοράς στην Τσιμισκή

Το τελευταίο εξάμηνο το ενδιαφέρον στρέφεται προς την πόλη μας. Η βρετανική πολυεθνική στον κλάδο ένδυσης – υπόδησης κάνει έρευνα αγοράς το τελευταίο εξάμηνο στην οδό της Τσιμισκή για να κάνει την είσοδό της στο ελληνικό λιανεμπόριο με αυτοτελές υπερκατάστημα.

Top Shop

Τα «Topshop», ανήκουν στην κατηγορία των καταστημάτων με μοδάτα, νεανικού ύφους ρούχα, που απευθύνονται τόσο στη γυναίκα, όσο και στον άνδρα, ενώ επίσης πωλούν υποδήματα, αξεσουάρ.  Στην Ελλάδα, ρούχα της «Topshop» εμπορεύεται μέσα από τα καταστήματά της η «Sotris».

Σημειώνεται ότι το 2017, ο sir Philip Green διέθεσε 100 εκατομμύρια λίρες για να ενισχύσει τις πωλήσεις των «Τopshop» και «Dorothy Perkins» μέσω του Διαδικτύου, καθώς ο ανταγωνισμός από το e-shopping οδήγησε σε κάμψη τις πωλήσεις στα καταστήματα, τόσο της Βρετανίας, όσο και διεθνώς.

H πόλη μας αναπτύσσεται

Είναι φανταστικό να βλέπουμε πως, ακόμα και σε καιρούς κρίσης, το εμπορικό και επενδυτικό ενδιαφέρον στην πόλη μας μένει αδιάπτωτο. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά την αγορά εμπορικών ακινήτων και πιο συγκεκριμένα, καταστημάτων, στη Θεσσαλονίκη, καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για την Τσιμισκή, στην οποία μόλις αδειάσει ένα κατάστημα, αμέσως ενοικιάζεται.

Σαφώς και μεγάλη σημασία παίζει κι ο δρόμος στον οποίο παρατηρείται το ενδιαφέρον αυτό, αξιοσημείωτο ωστόσο και ευχάριστο είναι το γεγονός ότι σε έναν δρόμο γεμάτο μαγαζιά και καταστήματα κανένα κτίριο δεν μένει εγκαταλειμμένο.

πληροφορίες: voria.gr