Ο Δήμος Καλαμαριάς και αυτό το καλοκαίρι θα μας προσφέρει πλήθος υπαίθριων εκδηλώσεων ξεκινώντας με το Πανηγύρι της Σαρδέλας στις 25 Ιουλίου και συνεχίζοντας με δύο ακόμη μεγάλα πανηγύρια τα οποία συνδέονται με τους εορτασμούς της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που διαρκεί δύο ημέρες, 4 και 5 Αυγούστου καθώς και αυτό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 13 και 14 Αυγούστου.
Αυτές οι βραδιές, είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση και μία έξοδο εντός της πόλης, όπου η παραδοσιακή μουσική και τα λαϊκά γλέντια θα μεταδώσουν το κέφι με τραγούδια και χορό.

Η ανακοίνωση για τη Γιορτή της Σαρδέλας

Όσοι παραβρεθούν το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου στις 9.30 στο Άλσος Νέας Κρήνης (πρώην Καπναποθήκες) θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν ψητές σαρδέλες, σαλάτα, ψωμί και άφθονη ρετσίνα και να διασκεδάσουν υπό τους ήχους παραδοσιακών συγκροτημάτων που αναμένεται να ανάψουν το γλέντι.

 

Μια ψαράδικη παράδοση ετών

Η καθιερωμένη αυτή εκδήλωση των ψαράδων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της Ν. Κρήνης, από τον Δήμο Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Παρακτίων Αλιέων Ν. Κρήνης – Καλαμαριάς. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έθιμο των ψαράδων του συνοικισμού Ν. Κρήνης (Σμυρναίων στην καταγωγή) που συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια θα μεγαλώσουν το γλέντι!

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ψαράδες της περιοχής καθιέρωσαν αυτό το έθιμο που γίνεται την παραμονή της γιορτής της εκκλησίας της περιοχής (Αγ. Παρασκευή) για να έχουν καλές ψαριές.

 

info
Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 21:30
Άλσος Νέας Κρήνης (πρώην Καπναποθήκες)

Δράσεις