Οι οινόφιλοι της Θεσσαλονίκης έχουν συχνά την ευκαιρία να συναντούν και κυρίως να δοκιμάζουν την παραγωγή των οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Άλλωστε και οι προτάσεις από τις λίστες κρασιού των εστιατορίων και των bars της πόλης δείχνουν μία διάθεση εξερεύνησης του σύγχρονου ελληνικού αμπελώνα.

Δύο οινικά events, λοιπόν, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μας από το Σάββατο 24  έως και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Τα ΒορΟινά πιστά στο ραντεβού τους

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το γνωστό πλέον ραντεβού με τους οινοποιούς της Β. Ελλάδας με σημείο συνάντησης και φέτος στο Λιμάνι. Εκεί μας περιμένουν εκτός από πλήθος ετικετών κρασιού και αποσταγμάτων για δοκιμή και θεματικά περίπτερα οινογευσίας, διαγωνισμός φωτογραφίας ενώ με την είσοδο παίρνουμε και δώρο το συλλεκτικό ποτήρι των ΒορΟινών. Με τη συμμετοχή 32 μελών της Ένωσης Οινοποιών Β. Ελλάδος είναι σίγουρο ότι θα έχουμε την ευκαιρία και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο οινικό σκηνικό του τόπου μας.

ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες 18:00-22:00
Λιμάνι Θεσσαλονίκης – Προβλήτα 1
Είσοδος 10€

Έτοιμοι για Wine Selfie;

Το Wine Selfie είναι μία πρωτότυπη σειρά εκδηλώσεων και αυτή τη φορά έρχεται για ένα διήμερο στην Αποθήκη Γ’ του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα (από τις 17:00 – 22:00)>
Εκεί ο Στέφανος Κόγιας και το Wine Style μας υποδέχονται με περισσότερες από 350 ετικέτες του ελληνικού – και όχι μόνο – αμπελώνα, που αυτοπαρουσιάζονται κάτω από το δικό τους table stand με όλες τις πληροφορίες παραγωγής και με ταξινομήσεις ανάλογα με το στυλ, την ποικιλία ή το blend ποικιλιών, το χρώμα και άλλα κριτήρια. Έτσι μπορούμε να δοκιμάσουμε κάνοντας και τις αντίστοιχες συγκρίσεις. Παίρνουμε, λοιπόν, το ποτήρι γευσιγνωσίας μας και ξεκινάμε μία υπέροχη οινική διαδρομή ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των διοργανωτών για υπεύθυνη κατανάλωση.

Thessaloniki Wine Selfie 2022

Αποθήκη Γ΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Κυριακή 25 & Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:00- 22:00

Γενική είσοδος για Kαταναλωτές & Σπουδαστές

Προπώληση στο Viva.gr 8€ / Φοιτητικό 6€

Ταμείο 10€ / Φοιτητικό 8€ (η αγορά του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνει ένα ποτήρι γευσιγνωσίας)

*Οι επαγγελματίες εισέρχονται δωρεάν και τις δύο ημέρες με την επίδειξη πρόσκλησης ή επαγγελματικής κάρτας