Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας και το μουσικό σχήμα Κατιφέ παρουσιάζουν ένα διήμερο μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 αντίστοιχα,  στο Δημοτικό θέατρο Κήπου.

Το διήμερο αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη είναι μέρος των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022.

Στα 6 χρόνια που έζησε στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Τσιτσάνης, παρά τις δυσκολίες που συνέπεσαν με τη Γερμανική κατοχή, λειτούργησε το το «Ουζερί ο Τσιτσάνης» στην οδό Παύλου Μελά 22, στο κέντρο της πόλης.

Ο ίδιος ζούσε απέναντι σε υπόγειο μαζί με την οικογένειά του και εκείνη την περίοδο έγραψε αρκετές από τις μεγάλες επιτυχίες του που ηχογραφήθηκαν μετά τον πόλεμο.

Το μυθιστόρημα Ουζερί Τσιτσάνης που εκδόθηκε το 2001 του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, όπως και η ομώνυμη ταινία Ουζερί Τσιτσάνης, που βασίστηκε στο βιβλίο, αναφέρονται στα χρόνια που πέρασε ο συνθέτης στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο συγγραφέας του: Ο Βασίλης Τσιτσάνης, 28 χρόνων τότε, μέσα σ’ όλον αυτόν τον εφιάλτη, ίσως και εξαιτίας του, συνθέτει τα καλύτερα τραγούδια του, γράφει: «Όποιος γεννιέται μερακλής, δεν ξέρει τι να κάνει».

Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας γεννήθηκαν στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης «Δόμνα» από τον Γιάννη Καρασάββα, ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια του προγράμματος.

Δέκα μπουζούκια, ένα κοντραμπάσο, μια κιθάρα, δύο τραγουδιστές κι ένας αφηγητής θα τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου λαϊκού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Το σχήμα απαρτίζεται από τους:
Μπουζούκι: Γιάννης Καρασάββας, Μανώλης Ζαχαρίου, Γιάννης Κλέοντας, Σπύρος Καντιώτης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Μαργώνης, Γιώργος Φακαλής, Χρήστος Κουτσός, Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Καραβίτης.
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κεκελέκης.
Κοντραμπάσο: Γιάννης Κίρμος
Τραγούδι: Βαγγέλης Αντωνίου και Σύσσυ Ηλιάδου
Κείμενα – Παρουσίαση: Θανάσης Ρότσκος

 

info
Θέατρο Κήπου, Νικ. Γερμανού, πλατεία ΧΑΝΘ
Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022
Γενική Είσοδος 8€

από έως
Συναυλίες - Φεστιβάλ