Με εκπρόσωπο της NASA επικοινώνησε η βρετανική εφημερίδα Telegraph για την Ελένη Αντωνιάδου, μετά την έκταση που έλαβε στην Ελλάδα η σχετική συζήτηση για την δραστηριότητά της στην υπηρεσία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της NASA, η κα Αντωνιάδου δεν υπήρξε ποτέ εργαζόμενη της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, αλλά υπογράμμισε πως δεν αποκλείεται η πιθανότητα, η Ελληνίδα να εργάστηκε υπεργολαβικά σε κάποια από τα πρότζεκτ της NASA με εξωτερική συνεργασία.

Η κα Αντωνιάδου δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο στην Telegraph ενώ, μετά την βράβευση της, το σχετικό λήμμα στην Wikipedia έχει επικαιροποιηθεί και διευκρινίζεται πως «η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA, παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας, δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η κα Αντωνιάδου προέβη σε ένα έμμεσο, πρώτο σχόλιο για το θέμα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook. «Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό», γράφει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου εδώ.

 

Πηγή: www.lifo.gr