Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Παραολυμπιονίκη Κέλλυ Λουφάκη, τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ και το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ», οργάνωσε, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 12:00, εκπαιδευτική δράση για σχολικές ομάδες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Οι μαθητές προσέγγισαν, με βιωματικό τρόπο, ζητήματα επικοινωνίας, μετακίνησης και πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία. Η δράση περιλάμβανε, επίσης, παιχνίδι ξιφασκίας, υπό την καθοδήγηση της Κέλλυς Λουφάκη, παιχνίδι μπότσια (boccia) και παιχνίδι ευαισθητοποίησης για την προσβασιμότητα στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, με τη χρήση λευκού μπαστουνιού.

Η Κέλλυ Λουφάκη είναι ένα από τα πρόσωπα της επικοινωνίας: ΕΛΜΑ, η τσίχλα των πρωταθλητών. Η αυθεντικότητα, η φυσικότητα, η ελληνικότητα, η μοναδικότητα που χαρακτηρίζουν την ΕΛΜΑ συνδέονται με τις αξίες αθλητισμού και των πρωταθλητών. H ΕΛΜΑ ήταν παρούσα στην εκδήλωση και η Κέλλυ μοίρασε ΕΛΜΑ στα παιδιά που συμμετείχαν.

Η ΕΛΜΑ στηρίζει τους Πρωταθλητές και οι Πρωταθλητές επιλέγουν ΕΛΜΑ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ