Είσαι λάτρης της γευσιγνωσίας και θέλεις να βιώσεις από κοντά μία τόσο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εμπειρία συνδυάζοντας το food pairing με εκλεκτά αποστάγματα; Η «Dorodouli Distillery» εστιασμένη στην ανακάλυψη εκείνων των εμπειριών προσφέρει στον επισκέπτη μία τελείως διαφορετική νότα στην τουριστική του περιπλάνηση και σε προσκαλεί στο αποστακτήρια της, στην Καρδία Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Το τσίπουρο και τα αποστάγματα της «Dorodouli Distillery» παράγονται σε τρεις μοναδικές συλλογές. Τη «Classico Spirits», την «Alchemestes missions» και την «Nostalgia: Το τσίπουρο της Θεσσαλονίκης».

Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στα ελληνικά αποστάγματα; 

Για όσους θέλουν να γνωρίζουν από κοντά την εταιρεία και να γευτούν τα αποστάγματα της, μπορούν να κλείσουν το δικό τους tour experience. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με ξεναγό και περιλαμβάνουν τους χώρους παραγωγής του αποστακτηρίου, τον χώρο παλαίωσης και την αίθουσα Infographic, η οποία εξηγεί αναλυτικά τη διαδικασία απόσταξης και παρουσιάζει ταυτόχρονα τα εκλεκτά αποστάγματα της εταιρείας.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ

Food pairing και cocktails με εκλεκτή ποιότητα αποσταγμάτων

Τα τσίπουρα και αποστάγματα της συλλογής Classico, έχου ειδική σύνθεση για να είναι συνοδευτικά φαγητού, ενώ τα προϊόντα της συλλογής Alchemestes δημιουργήθηκαν για τα bar, για να πίνονται σκέτα είτε να αποτελούν τη βάση για cocktails.

Η Μαρία Δωροδούλη μας εξήγησε τη συλλογή Classico, όπου μεταξύ άλλων το το «Ρ» συνδυάζεται με κοτόπουλο και pasta, το «Τ» με θαλασσινά, το «Χ» με παλαιωμένα τυριά και άλλα εδέσματα. Στη συλλογή Alchemestes έρχεται ως Νο1 το brandy, το οποίο μπορεί να ανταγωνιστεί άνετα το ουίσκι. Περισσότερες πληροφορίες για τα αποστάγματα θα βρείτε ΕΔΩ.

Από την άλλη πλευρά, η γεύση των cocktails είναι τόσο μοναδική όσο και τα ονόματά τους. #Ptonic, SparP, Pantheon, Mo6to, 6th Plaza, 6Spin, 6 Forests, Penelope, Merm8, 8 Beer, Royal 5, 5th Avenue, Tango No.9, Zante 9ght, 9th Pandora. Κάθε νούμερο προέρχεται από την αρίθμηση του μπουκαλιού.

Φυσικά, όλα τα προϊόντα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το e-shop της εταιρείας.

Η ιστορία της «Dorodouli Distillery»

Η μεγάλη αγάπη για το τσίπουρο και τα εκλεκτά αποστάγματα τους οδήγησε να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να δημιουργήσουν τις δικές τους ετικέτες που πλέον ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως στην Ιταλία και τη Γερμανία. Η «Dorodouli Distillery» έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στον χώρο της αποσταγματοποιίας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η αρχιτέκτων Μαρία Δωροδούλη μαζί με τον σύζυγο της Γιάννη Δωροδούλη, έθεσαν έναν σημαντικό στόχο πριν δέκα χρόνια, ο οποίος έγινε πραγματικότητα. Με πολλή αγάπη και μεράκι κατάφεραν να αντλήσουν τα δικά τους ελληνικά αποστάγματα με σήμα κατατεθέν την παράδοση. Πάντρεψαν γεύσεις, μυρωδιές και αρώματα που είναι οικεία σε όλους και τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζουν και στα καλά εστιατόρια και μπαρ του εξωτερικού αλλά και σε ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Η επιθυμία τους για κάτι μοναδικό τους οδήγησε στο μεγάλο βήμα, η οποία ήταν και συνεχίζει να είναι η παραγωγή προϊόντων από την απόσταξη στεμφύλων σταφυλής και οίνου.

Εμείς επισκεφθήκαμε το αποστακτήριο, όπου η Μαρία Δωροδούλη μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους και μας ενημέρωσε για την χρήση των μηχανημάτων και μας εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία απόσταξης. Νιώσαμε οικεία από τη στιγμή που περάσαμε την είσοδο. Ένας μεγάλος, επιβλητικός χώρος όπου σε κάθε γωνιά βλέπεις τα χαρακτηριστικά μπουκάλια τσίπουρου που αστράφτουν. Το βλέμμα πέφτει κατευθείαν στον μακρόστενο πάγκο, όπου εκεί βρίσκονται όλα τα προϊόντα.

Για όλο αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα, εμπνεύστηκαν από ιστορίες και μυστικές συνταγές γνήσιων αποσταγμάτων και από τη μαεστρία των «ειδικών». Για να πετύχουν τους στόχους τους, η ερευνητική ομάδα του αποστακτηρίου αποφάσισε να ξεκινήσει τη μελέτη διερευνώντας τις γνωστές συνταγές και τεχνικές απόσταξης στέμφυλων.

Αρχικά, έγιναν και μελετήθηκαν 120 διαφορετικές συνταγές, οι οποίες αφού αρχειοθετήθηκαν «ξεκουράζονταν» για ένα χρόνο με ενδιάμεσες δοκιμές και αρχεία αξιολόγησης. Στο τέλος της δοκιμαστικής περιόδου επιλέχθηκαν 32 συνταγές, εκ των οποίων οι 15 συμπεριλήφθηκαν στη διαδικασία παραγωγής. Το αποστακτήριο της εταιρείας δημιουργεί 15 διαφορετικά αποστάγματα υψηλής ποιότητας με εξειδίκευση στην απόσταξη σταφυλιών και κρασιού.

Η προμήθεια της πρώτης ύλης γίνεται από την ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης φτάνοντας και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, ενώ τα αποστάγματα Δωροδούλη είναι απολύτως απαλλαγμένα από πρόσθετα σάκχαρα, χρωστικές και χημικές ουσίες. Λόγοι που τα κάνουν ακόμη πιο γευστικά και ιδιαίτερα.

Dorodouli Distillery | Πολυμέσα

Facebook: Dorodouli Distillery
Instagram: dorodouli_distillery
Website: tsipourodorodouli.com
Liknedin: Dorodouli Tsipouro and spirits

Περιοχή
Περιοχή Αεροδρομίου, 57500, Καρδία
Τ. 2392035953