Έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα café-πολυχώρος λόγου και τέχνης με ιδιαίτερη ταυτότητα αλλά και ως ένα αγαπημένο σημείο για τους βιβλιόφιλους αφού πρόκειται και γι’ αυτό που ονομάζουμε «βιβλιοκαφέ», όπου μπορείς να πάρεις το βιβλίο σου ή να δανειστείς από τη βιβλιοθήκη του και να απολαύσεις τον καφέ σου. Εδώ μπορείς να έρθεις και μόνος σου, να απολαύσεις ροφήματα ή ένα κρασί και να διαβάσεις ή να δουλέψεις χωρίς να νιώθεις άβολα.


Το Coffice Books & Coffee είναι υποψήφιο για το καλύτερο café της Θεσσαλονίκης. Δείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ


Το αντίθετο, ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε από τη συγγραφέα Αθηνά Χατζησυμεωνίδου, που μαζί με την επιχειρηματία Φωτεινή Μπόγδου είναι η ψυχή του Coffice, για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τέτοιου είδους στερεότυπα. Η μουσική είναι προσεκτικά επιλεγμένη και δημιουργεί ατμόσφαιρα στον χώρο συνοδεύοντας τις συνομιλίες, την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα ή απλά τις σκέψεις σας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρατήρηση ότι στον χώρο δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και έτσι η ατμόσφαιρα εκτός ζεστή και cozy είναι και καθαρή.

Πάρε το βιβλίο σου ή δανείσου ένα από εδώ

Το περιβάλλον για τους βιβλιόφιλους είναι ιδανικό, όπως εξηγήσαμε, για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ρόφημα ή ένα ποτήρι κρασί διαβάζοντας. Μάλιστα, για να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο αυτό το πνεύμα δημιούργησε και μια δανειστική βιβλιοθήκη που μπορείτε να την αξιοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή βρεθείτε στο φιλόξενο περιβάλλον του Coffice και να συνεχίσετε το διάβασμα στο σπίτι σας.

Από το πρόγραμμά δε λείπουν και οι παρουσιάσεις βιβλίων ώστε να ενημερώνονται οι φίλοι του βιβλίου συχνότερα αλλά και να έρχονται σε επαφή με συγγραφείς και νέες εκδόσεις. Μιλώντας για διάβασμα, να σημειώσουμε ότι εδώ μπορείτε να συναντηθείτε και για μια ομαδική εργασία και μελέτη ενώ στον επάνω όροφο έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος μελέτης, που τον αξιοποιούν καθημερινά μαθητές, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες που θέλουν να μελετήσουν με την ησυχία τους.

Ένας πολυχώρος ανοιχτός στη δημιουργικότητα

Εκτός από τις παρουσιάσεις βιβλίων, το Coffice φιλοξενεί πολύ τακτικά εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας αλλά και εκδηλώσεις τέχνης και λόγου. Ένα επίσης ενδιαφέρον κομμάτι των όσων μας προτείνει αφορά τους κύκλους εργαστηρίων δημιουργικής γραφής για μαθητές και για ενήλικες ενώ έχει αναπτύξει και κύκλους δημιουργικών εργαστηρίων, που αφορούν τη δημιουργία χειροποίητων αντικειμένων ή διακοσμητικών τεχνικών και σχεδίου, όπως το Μακραμέ. Ένας άνετος χώρος που συνδέεται με το σαλόνι του cafe προσφέρεται για όλες αυτές τις δραστηριότητες. Μέσα από τη σελίδα του Coffice στο facebook, μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Εκτός από την επιλεγμένη μουσική που πάντα θα ακούσετε, το πιάνο που θα δείτε στη γωνία, να τονίσουμε ότι κάθε άλλο παρά διακοσμητικό είναι. Είναι συχνές οι βραδιές με καλή μουσική που πολλές φορές συναντιέται με πρόζα ή συνοδεύει την παρουσίαση ενός κρασιού. Συχνά οι εκδηλώσεις στο Coffice ολοκληρώνονται με επιλεγμένη μουσική πιάνου από τις 21:00 έως τις 23:00.

Ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση

Είναι η βασική προϋπόθεση για να απολαύσετε ποιοτικό καφέ, εκλεκτές σοκολάτες, τσάι αλλά και κρασί ή μπύρα από ενημερωμένο κατάλογο. Θα τα συνοδεύσετε με κρύα σάντουιτς, βάφλες αλλά και πλατώ τυριών και αλλαντικών και το κυριότερο με την αίσθηση ότι είστε πάντα ευπρόσδεκτοι είτε μόνοι σας είτε με παρέα. Η πόρτα και η καρδιά του Coffice είναι πάντα ανοιχτή.

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του δημοσιογράφου Βασίλη Κοντογουλίδη

Ο πολυχώρος Coffice Books & Coffee και οι εκδόσεις Μπαρμπουνάκης παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου Βασίλη Κοντογουλίδη, «Η Επιστροφή». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 19:30.

Ομιλητές
Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
Γιάννης Δαρδαμανέλης, Δήμαρχος Καλαμαριάς|
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Κοσμήτορας Οικ.&Πολ. Επιστημών ΑΠΘ
Τάσος Ρέτζιος , Δημοσιογράφος

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ

Περιοχή 
Ανατολικά

Διεύθυνση 
Αιγαίου 62, Καλαμαριά