Φαγητό με πλούσιο άρωμα και γεύση. Συνδυασμός που αγαπιέται και θυμίζει φαγητά της γιαγιάς…

Υλικά:
1 σελινόριζα περίπου 1.500 γρ.
1 κιλό χοιρινή σπάλα
2 κρεμμύδια ξερά
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
500 ml ζεστό νερό

για το αυγολέμονο…
2 αυγά
χυμό από ένα λεμόνι
ζωμό από το φαγητό μας

Πως το φτιάχνεις…
Σε ένα πλατύ σκεύος, ρίχνουμε ταδάκι και έπειτα θωρακίζουμε καλά κομμάτια χοιρινού. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει καλά. Προσθέτουμε κύβους σελινόριζας και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και νερό. Αλάτι και πιπέρι, χαμηλή φωτιά (3/6) και περίπου 2 ώρες με καπάκι.
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει η σελινόριζα, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να πιεί το πολλά υγρά του.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ τα αβγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λεμόνι μας σιγά σιγά και τέλος το ζουμάκι του φαγητού μας. Περιχύνουμε με αυγολέμονο το φαγητό μας και κουνάμε το σκεύος μας κυκλικά να πάει παντού.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 8,50 ευρώ
Μερίδες: 4