Καλή η πανσέτα, καλή και η τηγανιά, καλό και το κρασάτο χοιρινό. Πάμε να δοκιμάσουμε έναν συνδυασμό γεύσεων σήμερα που θα ερεθίσει τον ουρανίσκο μας και ίσως… τον κακομάθει!

Υλικά:
2 κιλά χοιρινό κρέας, ανοιγμένο σε ορθογώνιο σχήμα
1 κρέμα τυριού με ψιλοκ/να μυρωδικά
6 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμ.
150 γρ. σπανάκι φρέσκο
αλάτι και πιπέρι
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το «φύλλο» χοιρινού και αφού το αλατοπιπερώσουμε και από τις δύο πλευρές, αλείφουμε την κρέμα τυριού σε όλη του την επιφάνεια. Συνεχίζουμε απλώνοντας λωρίδες πιπεριάς, πασπαλίζοντας κεφαλοτύρι και τέλος τοποθετώντας μέχρι τα ¾ της επιφάνειας, φύλλα από σπανάκι. Με την βοήθεια μιας λαδόκολλας, ρολάρουμε σφιχτά και στη συνέχεια περνάμε με δίχτυ το ρολό μας. Απλώνουμε βούτυρο σε όλη του την επιφάνεια περιμετρικά και ψήνουμε σε κλειστή γάστρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Θα χρειαστούν άλλα 15 λεπτά ψησίματος χωρίς καπάκι. Σερβίρουμε το ρολό μας με ρύζι, πουρέ πατάτας ή λαχανικά βουτύρου.