Σε μια δύσκολη εποχή, όσον αφορά τον τομέα της υγείας, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, ο Γενικός Χειρουργός, Πέτρος Μπαγγέας, ο οποίος εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, πρωτοπορεί δημιουργώντας την μάσκα “PROtair33″.

Φωτογραφία από τον χρήστη Anna Shvets στο Pexels

Τι είναι η μάσκα “Protair33” και ποιοι μπορούν να την χρησιμοποιήσουν;

Η μάσκα “Protair33”, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι δημιούργημα του Πέτρου Μπαγγέα. 

Οι χειρουργικές αυτές μάσκες σχεδιάστηκαν με σκοπό να προστατεύουν το νοσηλευτικό προσωπικό (και όχι για απλή χρήση) από τον ιό covid-19. Η κατασκευή τους βασίζεται σε μεθόδους της νανοτεχνολογίας και  έχουν το πολύ βασικό και σημαντικό προτέρημα, της επαναχρησιμοποίησης. «Το φίλτρο είναι μιας χρήσης η μάσκα πολλαπλών χρήσεων» όπως ανέφερε ο κ.Μπαγγέας.

Μιας και όπως όλοι γνωρίζουμε ότι οι μάσκες βρίσκονταν σε έλλειψη, το γεγονός ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό. Ο βαθμός που προστατεύει η μάσκα “Protair33” είναι πολύ περισσότερος σε σχέση με μία απλή μάσκα. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι χειρουργικές αυτές μάσκες, υψηλής μικροβιακής αντοχής, παράγονται μέσα από εκτυπωτή 3D.

Από τι αποτελείται;

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαγγέας «Η μάσκα αποτελείται από δύο μέρη, το εξωτερικό και το εσωτερικό. Στο εσωτερικό μέρος της μάσκας μπορεί να προσαρμοστεί ένα φίλτρο τύπου Ν95 με ειδική επεξεργασία επίστρωσης νανοσωματιδίων. Το εξωτερικό μέρος είναι και αυτό επιστρωμένο με νανοσωματίδια και έχει αντιπροσκολλητικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το υλικό που έχει εκτυπωθεί η μάσκα είναι το PLA (πολυγαλακτικό οξύ)».

Ο Πέτρος Μπαγγέας διαθέτει πλούσιο βιογραφικό.

Ο Πέτρος Μπαγγέας, ο Πανεπιστημιακός Χειρουργός στην Θεσσαλονίκη και δημιουργός της μάσκας “Protair33”, έχει τεράστια εμπειρία στον τομέα της χειρουργικής, με έμφαση στην χειρουργική ογκολογία ασκώντας παράλληλα και συμβουλευτική σε επίπεδο πρόληψης. 

Έχει αποφοιτήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και έχει εξειδικευτεί στη χειρουργική ογκολογία και την προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική. 

Με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει αποκτήσει μπορεί και παρέχει χρήσιμες ιατρικές υπηρεσίες. 

Τι υπηρεσίες παρέχει; 

Ο Πέτρος Μπαγγέας παρέχει υπηρεσίες για  παθήσεις μαστού, παχέος εντέρου, παθήσεων ήπατος χοληφόρων παγκρέατος ενώ ασχολείται και με σύνθετες περιπτώσεις αποκατάστασης κηλών του κοιλιακού τοιχώματος (Βουβωνοκήλη, Κοιλιοκήλη κ.ά.) . 

Επίσης παρέχει υπηρεσίες που αφορούν την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, την χειρουργική ογκολογία και την λαπαροσκοπική χειρουργική.

 

Με τι ασχολείται ο χειρουργός Πέτρος Μπαγγέας;

Χειρουργός Ογκολόγος Θεσσαλονίκη: Ασχολείται με την αντιμετώπιση και την θεραπεία των όγκων. Επίσης ασχολείται με τις επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν εξαιτίας ενός όγκου και με την διαδικασία θεραπεία των όγκων.

Χειρουργός Μαστού Μαστολόγος Θεσσαλονίκη: Ο Γενικός Χειρουργός Πέτρος Μπαγγέας  μπορεί να αναγνωρίσει το είδος της πάθησης του μαστού και να το αντιμετωπίσει, προτείνοντας σας την καλύτερη δυνατή λύση.

Χειρουργός Παχέος Εντέρου Θεσσαλονίκη: Αναλαμβάνει τις παθήσεις του παχέος εντέρου και αντιμετωπίζει με χειρουργείο τα προβλήματα τα οποία χρειάζονται επέμβαση.

Χειρουργός Ήπατος Θεσσαλονίκη: Για την αντιμετώπιση των παθήσεων του ήπαρ πραγματοποιούνται οι προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις που απαιτούνται.

Χειρουργός Παγκρέατος Θεσσαλονίκη: Σχετικά με τις παθήσεις που αφορούν το Πάγκρεας, ο Πέτρος Μπαγγέας έχει τις απαραίτητες γνώσεις και  τους κατάλληλους εξοπλισμούς ώστε να αντιμετωπίσει τις παθήσεις 

Χειρουργός Κήλης Θεσσαλονίκη: Ασχολείται και με την αντιμετώπιση των κηλών, χρησιμοποιώντας μηχανήματα τα οποία κάνουν την διαδικασία ανώδυνη. 

Χειρουργός Λαπαροσκόπος Θεσσαλονίκη: Ο Πέτρος Μπαγγέας ως χειρούργος Λαπαροσκόπος έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίζει προβλήματα με την μέθοδο της λαπαροσκοπικής.

Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων Θεσσαλονίκη: Ασχολείται και με παθήσεις των ενδοκρινών αδένων και δίνει αποτελεσματικές λύσεις στους ασθενείς.