Οι πιο ιδιαίτερες προβολές της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται σε ένα biscotto concept που ήδη συζητιέται! Το «Movieing Underground by Jameson» με παρουσιαστή τον υπέροχο Γιώργο Μαντζουρανίδη αλλά και έναν διαφορετικό κάθε φορά καλεσμένο συνεχίζεται! Επιλεγμένα καφέ ή μπαρ μέσα στην πόλη φιλοξενούν στο υπόγειό τους μια βραδινή προβολή με δωρεάν είσοδο!

Εμείς, θα μαζευτούμε για ταινία… έρχεσαι;

#MovieingUnderground by Jameson: το concept

Η προβολή στο σπίτι συντροφιά με φίλους δεν είναι απλά μια ευκαιρία για συγκέντρωση. Μια ταινία -κωμωδία, δράμα, sci-fi- φέρνει νέες εικόνες (ή ανασύρει παλιότερες) και δημιουργεί αισθητικές αναφορές σε μια ομάδα ανθρώπων που όχι απλά τις αναζητάει, αλλά τις αφομοιώνει χρησιμοποιώντας τες ακόμα και στην καθημερινότητά της.

Ειδικά τα cult φιλμ, δημιουργούν γύρω τους έναν πυρήνα φίλων και ακόλουθων που λειτουργεί με εξαιρετική αφοσίωση και πάθος. To Rocky Horror Picture Show -το οποίο προβάλλεται σε μεταμεσονύχτιες προβολές στη Νέα Υόρκη για 37 ολόκληρα χρόνια- είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Σινεμά. Φίλοι. “Ζεστό” περιβάλλον. Underground φιλμ.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία κάθε ιδιαίτερης προβολής, αλλά και του «Movieing Underground by Jameson»

#MovieingUnderground by Jameson: Οι ταινίες

Ο χαρακτήρας των ταινιών είναι ιδιαίτερος! Ξεφεύγοντας από το αναμενόμενο, η επιλογή γίνεται ανάμεσα από γνωστά ή λιγότερα underground flicks -που ταιριάζουν τόσο στον “υπόγειο” χαρακτήρα του χώρου όσο και στο γενικότερο concept των προβολών. 

#MovieingUnderground by Jameson: Οι καλεσμένοι

H προβολή δεν αποτελεί μια απρόσωπη διαδικασία. Το κεντρικό πρόσωπο -και εκείνη ή εκείνος που επιλέγει την ταινία- είναι η οικοδέσποινα ή οικοδεσπότης της βραδιάς. Γνωστός ή λιγότερο γνωστός, σχετικός ή όχι με τον χώρο, το μοναδικό κριτήριο είναι η μοναδική οπτική του σε σχέση με την κινηματογραφική του πρόταση. Πέρα από την υποδοχή και την εισαγωγή του φιλμ, έχει και το ελεύθερο να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια της προβολής -όπως θα μπορούσε να κάνει αν είχε το remote control του DVD αν η προβολή γινόταν στον χώρο του. Αν το θέλει λοιπόν, μπορεί να κάνει pause, να μοιράζεται ό,τι μπορεί να έχει σχέση είτε με την ταινία την ίδια, είτε με τη σημασία που έχει για τον ίδιο το συγκεκριμένο σημείο ή σκηνή.

#MovieingUnderground by Jameson: Τι έγινε στο Toms Flagship Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου το υπόγειο του Toms Flagship Θεσσαλονίκη φιλοξένησε 100 σινεφίλ στην πρώτη ταινία του #MovieingUnderground by Jameson

 

Λοιπόν… Θα μαζευτούμε για ταινία, έρχεσαι;

#MovieingUnderground by Jameson: Η δεύτερη ταινία

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 21:00, δίνουμε το δεύτερο μας ραντεβού στο υπόγειο του UberΝΤΟΥΖ (Δαναΐδων και Σφέτσιου) εκεί όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας «The Broken Circle Breakdown/Ραγισμένα Όνειρα». Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο Γιώργος Μαντζουρανίδης ενώ παρέα στον σχολιασμό της ταινίας θα μας κρατήσει η ηθοποιός Στεφανία Ζώρα

Υπόθεση: Ο Ντιντιέ και η Ελίζ είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, ερωτεύονται, όμως, παράφορα και ξεκινούν μια ευτυχισμένη κοινή ζωή. Όταν η μικρή τους κόρη θα αρρωστήσει σοβαρά, οι πεποιθήσεις και οι αντοχές τους θα δοκιμαστούν σκληρά. Η Ελίζ και ο Ντιντιέ θα πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και να κρατηθούν ενωμένοι. Πόσο εφικτό, όμως, είναι αυτό;

Info

Ημέρα: Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Ώρα: 21:00
Χώρος: UberΝΤΟΥΖ (Δαναΐδων και Σφέτσιου)
Ταινία: The Broken Circle Breakdown/Ραγισμένα Όνειρα
Καλεσμένος: Στεφανία Ζώρα

Παρουσιάζει ο Γιώργος Μαντζουρανίδης!

Δηλώστε συμμετοχή

100 τυχεροί που θα συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα θα εξασφαλίσουν, μετά από κλήρωση, μια διπλή πρόσκληση για την δεύτερη ταινία «The Broken Circle Breakdown/Ραγισμένα Όνειρα» στο UberΝΤΟΥΖ. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα υπάρξει τηλεφωνική επιβεβαίωση από την ομάδα του biscotto.gr ενώ θα τηρηθεί και σειρά προτεραιότητας!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου (Επίθετο, όνομα, τηλέφωνο, email) στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 24/11 στις 10:00 για να εξασφαλίσεις τη θέση σου στην πρώτη ταινία «The Broken Circle Breakdown/Ραγισμένα Όνειρα» στο UberΝΤΟΥΖ.

Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν κάτω από τη φόρμα συμμετοχής!

''" biscotto movieing underground'': Φόρμα Κράτησης

Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*