🇬🇷 Θα το συναντήσετε στην Άνω Πόλη, σε μια ιστορική γειτονιά του Τσιναρίου και είναι κάτι διαφορετικό. Πέντε φίλοι δημιούργησαν ένα συνεργατικό-συμμετοχικό σχήμα, όπου καλλιεργούν στο δικό τους κτήμα στον Χορτιάτη με φυσική καλλιέργεια λαχανικά που καταλήγουν στα πιάτα του εστιατορίου τους. Παράλληλα χρησιμοποιούν πολλά άλλα βιολογικά προϊόντα που νοστιμίζουν το μενού. Η μεσογειακή κουζίνα των απλών «ταπεινών» υλικών βρίσκει εδώ τους εκφραστές της που σας προσκαλούν να απολαύσετε το κρασί ή τα αποστάγματα με πιάτα μαγειρεμένα με υλικά εποχής και να ακούσετε καλή μουσική στις βραδιές με live, που διοργανώνουν. Μια «cucina povera» που κρύβει θησαυρούς. Την Άνοιξη και το καλοκαίρι μια υπερυψωμένη καταπράσινη αυλή ανοίγει τις πόρτες της και επεκτείνεται το εστιατόριο πέρα από τον εσωτερικό του χώρο (παλιά ήταν το ιστορικό Καφενείο του Λάμπρου, όπου έχει παίξει και ο Τσιτσάνης).

🇬🇧 Situated in the Ano Poli, and specifically in the «Tsinari» neighborhood this place is different in many ways than others of its kind. Five friends created a cooperative restaurant that uses their own home-grown vegetables, which are produced on Mount Chortiatis, as ingredients. At the same time, they mostly use many other organic products that spice up the menu. Humble Mediterranean cuisine finds its home here and you are invited to enjoy it by trying their wine, their distilled alcohols with dishes cooked with seasonal ingredients and by enjoying Greek live music nights. This “cucina povera” has many secrets. In the spring and in the warm summer days, a raised and totally green terrace opens and welcomes us in the open air (previously, this place was the famous “Kafenio tou Lamprou”, where the great Greek composer and signer, Tsitsanis, had also performed).

ID: REDIVIVA CUCINA POVERA

GREEK RESTAURANT
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 70, ΤΣΙΝΑΡΙ | 70, ALEXANDRAS PAPADOPOULOU STR., TSINARI
T: (+30) 231 306 7400
ΑΝΟΙΧΤΑ | OPEN: 13:00–01:00
FACEBOOK: Rediviva Cucina Povera
INSTAGRAM: Rediviva