Το The Backroom, το νέο must-visit στέκι της πόλης, μας καλωσορίζει σε έναν υπέροχο και μαγικό κόσμο γεμάτο αυθεντικές γεύσεις της Ιταλίας και της Αργεντινής.

Η αργεντίνικη και ιταλική παράδοση συναντούν τη Θεσσαλονίκη

Η βόλτα μας στη λεωφόρο Νίκης έχει άλλη γεύση. Με στόχο να δώσει τη δική του ερμηνεία και μία νέα προσέγγιση στην Ιταλική και Αργεντίνικη κουζίνα, το The Backroom έρχεται να προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση των δυο λαών.

Γαστρονομία και φιλική εξυπηρέτηση

Οι ιδιοκτήτες του, αδερφοί Ταρνίκα (δημιουργοι του γνωστού bar Pepper SKG όπου στεγάζεται και το εστιατόριο), ο εμπνευστής και chef, Σάκης Παπαδάκης, και η ταλαντούχα ομάδα τους, με εφόδια τον ενθουσιασμό, το πάθος, τη φαντασία και τη σκληρή δουλειά, σίγουρα θα σας κάνουν να λατρέψετε τα πολύ ενδιαφέροντα αρώματα και τις συγκλονιστικές γεύσεις που χαρακτηρίζουν την γαστρονομία των δυο χωρών.
Το μενού βασίζεται σε κορυφαίες πρώτες ύλες, διαφορετικές κοπές κρεάτων, εξειδίκευση στην ωρίμανση, φρέσκα ζυμαρικά και απολαυστικά επιδορπια.
Εξέχουσα θέση στο μενού του έχουν και τα burgers. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Maminia Burger, τον βασιλιά των burgers, τόσο ζουμερό και ιδιαίτερο στη γεύση του, που θελήσαμε να μάθουμε τα μυστικά του.

The Backroom Maminia Burger – The King of Burgers

Υπάρχει η αιώνια μάχη μεταξύ του grill και της πέτρας, της ποσότητας του κρέατος, την ποιότητα και την ωρίμανση του τυριού. Τελικά, τι χρειάζεται ένα καλό burger; Ρωτήσαμε τους ειδικούς στο The Backroom και μας έλυσαν την απορία.
«Η ποιότητα του κρέατος παίζει καθοριστικό ρόλο», μας απάντησαν. Στη συνέχεια, τους ζητήσαμε να μας εξηγήσουν τι είναι αυτό που κάνει το νέο ΜΑΜΙΝΙΑ  burger τόσο ξεχωριστό.
«Το ΜΑΜΙΝΙΑ  burger αποτελείται από ωριμασμένες φλοίδες πικάνια, από μοσχάρι rubia gallega, λιωμένη μαύρη pekora, σταφίδες αγριοκέρασου, σάλτσα αλμυρής καραμέλας και μελωμένα σε βαλσάμικο κρεμμυδάκια. Όλα τα παραπάνω, κλείνονται σε ολόφρεσκο ψωμάκι brioche δίνοντας μια άλλη εκδοχή μακριά από το κοινότυπο burger».

Το brunch menu του Backroom που συζητιέται

Καθημερινά, από τις 10 το πρωί μπορούμε να δοκιμάσουμε στο Backroom επιλογές brunch, με πρωταγωνιστές τις ομελέτες, τα pancakes, τις κρέπες, τις Αργεντίνικες και ιταλικές βάφλες. Οι συνδυασμοί είναι απίστευτα λαχταριστοί είτε προτιμήσετε κάποια αλμυρή είτε κάποια γλυκιά επιλογή. Και το καλύτερο όλων, οι προτάσεις βρίσκονται στον μόνιμο κατάλογο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τις απολαύσετε όλες τις ώρες της μέρας.

Απίστευτα ροφήματα και cocktails με την υπογραφή του Pepper

Η αγαπημένη μας έξοδος είναι εκείνη που συνδυάζει ποτό και φαγητό. Στo The Backroom θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε καφέδες και απίστευτα δημιουργικά ροφήματα, που επιμελούνται οι έμπειροι baristi, ενώ τα απογεύματα και τα βράδια η cocktail και wine list θα ικανοποιήσουν και τους πιο ψαγμένους.


Η ζεστή φιλοξενία, η θέα του Θερμαϊκού και η φιλική εξυπηρέτηση θα αναδείξουν την επίσκεψή σας σε μία ξεχωριστή εμπειρία.

Links to visit / follow

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Λεωφόρος Νίκης 55

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Στον χώρο του Pepper συναντάμε και το Back Room, το εστιατόριο Αργεντίνικης και Ιταλικής κουζίνας. Δείτε την αναλυτική του παρουσίαση.  […]

  2. παιδιά, λίγο την ορθογραφία των ξένων λέξεων προσέξτε( iberico, burrata, guanciale, κλπ). Αν πρόκειται για λάθος του αρθρογράφου μπορεί και να συγχωρεθεί αν όμως έτσι τα έχουν στο μενού και θέλουν να θεωρούνται Ιταλο-αργεντίνικο εστιατόριο, είναι τραγικό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ