Μέτρα που θα θυμίζουν «Πάσχα» πρόκειται να λάβει η Αστυνομία εν όψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς. Τα βασικά χαρακτηριστικά των μέτρων που θα λάβουν οι αρχές είναι τα μπλόκα της Αστυνομίας και οι αυστηροί έλεγχοι, για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για ένα τριήμερο το οποίο χαρακτηρίζεται κρίσιμο από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και την Πολιτική Προστασία. Και αυτό διότι θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, λίγο πριν από την έναρξη της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία του σχεδίου. Βασικό κομμάτι του σχεδιασμού αφορά στο «σφράγισμα» των διοδίων και όλων των παράδρομων των Εθνικών Οδών. Όπως έγινε και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, κανένα όχημα δεν θα διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς έλεγχο.

Στόχος είναι να περιοριστούν και οι άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου πολλοί έχουν εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε άλση, παραλίες και άλλα μέρη πιθανών συναθροίσεων.

Στο τραπέζι βρίσκεται και πάλι το ενδεχόμενο λήψης μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας όπως αυτά που ζήσαμε το τριήμερο του Πάσχα, δηλαδή πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για μετακίνηση ακόμη και στην ίδια περιφερειακή ενότητα και εξονυχιστικός έλεγχος των μετακινήσεων τύπου «Β4» που αφορούν παροχή βοήθειας σε άτομο.

Εκτός αυτού, περιπολίες με μεγάφωνα θα γίνονται στις πόλεις για την αποφυγή «μαζώξεων» για γλέντια σε αυλές σπιτιών, πυλωτές και ταράτσες.

Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση για συνωστισμό άνω των 10 ατόμων. Πηγές από την Πολιτική Προστασία σημειώνουν ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο τριήμερο θα είναι το πιο κρίσιμο των επόμενων μηνών.

Πηγή: voria.gr