Σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από πληροφορία, σε μια εποχή γεμάτη σκληρές δοκιμασίες, σε μια συνθήκη ψηφιοποίησης ακόμη και των βασικών μας αναγκών, όπως η επικοινωνία, είναι καιρός να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας και να ξανασυστηθούμε με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Παρουσιάζουν, η Χριστίνα Μαυρομάτη, Communication & Events Manager και η Έλενα Σολταρίδου, Ψυχολόγος M.Sc, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε αυτό το επεισόδιο, μιλάμε και προσεγγίζουμε τον πρωταθλητισμό και το άγχος, ως μέρος της ζωής ενός αθλητή!

Λίγα λόγια για το επεισόδιο

Η ζωή του αθλητή είναι γεμάτη δυσκολίες, αποτυχίες, ήττες, τραυματισμούς, εμπόδια. Περιλαμβάνει όμως και πολλές όμορφες στιγμές, που συχνά ξεχνάμε.

Το άγχος είναι μέρος της ζωής του αθλητή, μα το χειρότερο άγχος είναι αυτό που δημιουργεί μόνος του, χωρίς τρόπους απόσβεσης… Πως μπορεί ένας αθλητής να διαχειριστεί την ήττα, την αποτυχία αλλά και τη νίκη; O αθλητισμός θα έπρεπε να είναι μια μεγάλη γιορτή!

Αυτά και πολλά ενδιαφέροντα θέματα συζητήσαμε με τον Bane Prelevic, έναν εξαιρετικό αθλητή που χάρισε πολλές όμορφες στιγμές στο φίλαθλο κοινό μα και έναν υπέροχο, ευγενικό άνθρωπο!

Το Βλέμμα Μέσα Μας στο Youtube

Το Βλέμμα Μέσα Μας στο Facebook

*Η Χριστίνα Μαυρομάτη, ο άνθρωπος πίσω από τα επιτυχημένα biscotto workshops και η ψυχολόγος Έλενα Σολταρίδου, αναζήτησαν έναν νέο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας με το κοινό, δημιουργώντας από κοινού ένα podcast που αναδεικνύει όλα αυτά που μας επηρεάζουν αλλά δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε.

* Το Podcast Ψυχολογίας «Το Βλέμμα Μέσα Μας» δημιουργήθηκε με στόχο να προσεγγίσει θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με διεισδυτική και επιστημονική ματιά. Επιχειρεί να εμπνεύσει όλους μας να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας, να παρακινηθούμε, να διαχειριστούμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Μεταδίδει γνώσεις, πληροφορεί και τελικά μας οδηγεί να επιλέξουμε την αλλαγή μας. Ως καλεσμένους φιλοξενεί ανθρώπους από τον χώρο της ψυχολογίας αλλά και από διάφορους χώρους και επιστημονικά πεδία.