Την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού, αίτημα που έκανε δεκτό η εταιρεία.

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη και από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

200 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό

Την ίδια ώρα, διακόσια άτομα και 100 αυτοκίνητα παρέμεναν εγκλωβισμένα μέχρι τις 10 το πρωί στην Αττική Οδό, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Λειτουργίας της εταιρείας «Αττικές Διαδρομές» Αριστοφάνη Παπαδημητρίου.

Απαντώντας γιατί η Αττική Οδός δεν κινήθηκε γρήγορα χθες το μεσημέρι για να μην δημιουργηθεί το πρόβλημα ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι «τα περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετωπίσιμα». «Όποιο σχέδιο είχαμε ήταν σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθεί με τόσα φορτηγά και αυτοκίνητα στο δίκτυο» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η κίνηση των φορτηγών στην Αττική Οδό δόθηκε εντολή να σταματήσει στις 2 το μεσημέρι ενώ στην Νέα Οδό είχε δοθεί από τις 9 το πρωί.

Όπως υποστήριξε, η κατάσταση με την κακοκαιρία «ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη και πρωτόγνωρη και ακόμη και 60 εκχιονιστικά να είχαμε (είχαμε 34) θα είχαν αποκλειστεί». «Πιθανώς να αργήσαμε» αναγνώρισε και συνέχισε λέγοντας: «Ως Αττική οδός αισθανόμαστε άβολα και πολύ άσχημα για ό,τι έγινε. Στα 20 χρόνια λειτουργίας μας δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και αποτελούσαμε υπόδειγμα για όλους».