Μετά από διάστημα περίπου τριών μηνών, ξεκινά αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 τη λειτουργία του για το κοινό, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς, έτοιμο να υποδεχθεί  τους αθλούμενους πολίτες αλλά με ορισμένες απαραίτητες  προϋποθέσεις.

Η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου, στο πλαίσιο των  μέτρων της σχετικής ισχύουσας ΚΥΑ που εκδόθηκε την 31η Μαΐου 2020 και έχει ισχύ ως τις 7-6-2020, θα γίνει με νέα ωράρια, καθώς και με την απόλυτη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής για τον  περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 .

Το κοινό μπορεί να κάνει χρήση της πισίνας καθημερινά από ΔΕΥΤΕΡΑ ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και συγκεκριμένα τις ώρες από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, ενώ οι προπονήσεις των αθλητικών Σωματείων έχουν ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Λόγω των ειδικών μέτρων για τον κορωνοϊό και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι αθλούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Οι ώρες κοινού είναι :09:00-17:00. Ο πρώτος λουόμενος θα μπαίνει στα αποδυτήρια στις 09:00 και ο τελευταίος λουόμενος θα βγαίνει από τα αποδυτήρια στις 17:00.
  • Τα αθλητικά Σωματεία θα κολυμπούν από ΔΕΥΤΕΡΑ ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ τις ώρες από 18:00 έως τις 21:30.
  • Το τμήμα της Μαραθώνιας Κολύμβησης θα κολυμπάει καθημερινά από ΔΕΥΤΕΡΑ ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  τις ώρες από 21:30 έως τις 23:00 .
  • Κολύμβηση εργαζομένων, ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, τις ώρες 06:30 έως 08:00
  • ΑΜΕΑ, από ΔΕΥΤΕΡΑ ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ τις πρωινές ώρες, από 10:00 έως 11:00 .
  • Στην είσοδο έξω από το κτίριο και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ συμπληρώνουν το ειδικό δελτίο καταγραφής αθλουμένου και θερμομετρούνται. Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση βεβαιώσεων υγείας από Δερματολόγο και Παθολόγο για τους νέους αθλούμενους και η ενημέρωση των ιατρικών βεβαιώσεων για τα μέλη, εάν αυτές έχουν λήξει. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα εισέρχεται στην εγκατάσταση χωρίς τις παραπάνω βεβαιώσεις και χωρίς το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης που θα πρέπει να επιδεικνύουν σε κάθε είσοδό τους στην εγκατάσταση.
  • Τα αποδυτήρια θα είναι ανοιχτά και ο ανώτατος αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται ταυτόχρονα σε αυτά είναι 7 άτομα σε κάθε αποδυτήριο. Ο χρόνος παραμονής (ντους-αλλαγή ιματισμού) πρέπει να είναι ο ελάχιστος δυνατός για να μπορέσουν όλοι να εξυπηρετηθούν.
  • Επιτρέπονται 8 άτομα ανά διαδρομή, συνολικά 64 άτομα στην πισίνα, μέσα και έξω από αυτήν. Η παραμονή στην πισίνα για κανένα λόγο δεν θα υπερβαίνει τη μία ώρα για κάθε αθλούμενο. Σε περίπτωση που όλες οι διαδρομές είναι γεμάτες, θα υπάρχει σειρά αναμονής έξω από την εγκατάσταση, για όσους αθλούμενους προσέρχονται.
  • Ανά μία ώρα, τα αποδυτήρια θα μένουν άδεια για καθαρισμό και απολύμανση από το προσωπικό καθαριότητας.
  • Το προσωπικό υποδοχής του Κολυμβητηρίου θα φορά μάσκα προσώπου, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες θα προσέρχονται και αυτοί με μάσκα, που θα βγάζουν πριν κολυμπήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με το Κολυμβητήριο στα τηλέφωνα: 2313 314 293 και 2313 314 289

Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον κορωνοϊό γίνουν πιο ελαστικά ( ή το αντίθετο), θα τροποποιηθούν αντίστοιχα οι κανόνες λειτουργίας του Κολυμβητηρίου και θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση.