Είναι κάποιοι χώροι που έχουν φιλοξενήσει γενιές και γενιές, που αντέχουν στον χρόνο και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας, της πόλης. Ένας τέτοιος χώρος είναι και το Αναντάμ Παπαντάμ, στην Πυλαία, μια οικογενειακή επιχείρηση, από το 1963, που θα σας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες.

 

Αναντάμ Παπαντάμ ήταν η κατάλληλη φράση για να περιγραφεί το πέρασμα, της συγκεκριμένης gastropub, από τον παππού, στον μπαμπά και τώρα στον Δημήτρη, ο οποίος διατηρεί αλώβητη την αγάπη για αυθεντική φιλοξενία και καλό, ανεπιτήδευτο φαγητό. Ο χώρος αποτελείται από ξύλινα έπιπλα και η διακόσμηση είναι απλή, παραδοσιακή, χωρίς υπερβολές. Για τις ημέρες με ήλιο, θα βρεις μια υπέροχη αυλή, στο πίσω μέρος, περιτριγυρισμένη από πράσινο, που θα σε απομακρύνει νοητά από την πόλη και και τη βοή της.

Στο menu τους θα βρεις

Φημίζονται για το πεντανόστιμο ψάρι τους, ωστόσο από το menu τους, πλέον, θα ικανοποιηθούν και οι πιο απαιτητικοί κρεατοφάγοι, καθώς προστέθηκαν και τα κρεατικά. Συγκεκριμένα, στο menu θα βρεις λαχταριστά ορεκτικά-μεζέδες, αλίπαστα, σκέτη απόλαυση, όπως σκουμπρί καπνιστό, λακέρδα Κωνσταντινοπόλεως και αντζούγιες, ορεκτικά τυριών, αλοιφές, πληθωρικές σαλάτες, απίστευτα ψαρικά-θαλασσινά και κυρίως πιάτα-κρεατικά. Μην ξεχνάς ότι τα κρεατικά μπορείς να τα επιλέξεις και στη σχάρα. Άφησε για τέλος λίγο χώρο για να απολαύσεις το γευστικό, σπιτικό γλυκό που θα σου προσφέρουν. Μπορείς να τους επισκεφτείς απλώς για να πιεις το ρόφημα ή το ποτό που ταιριάζει στο γούστο σου, χωρίς να επιλέξεις κάτι να τσιμπίσεις.

Το φαγητό σου θα συνοδεύσει μια αρκετά ενημερωμένη λίστα κρασιών, καθώς και εκλεκτά αποστάγματα και jazz μουσική θα ακούγεται στα ηχεία.

Εμείς δοκιμάσαμε την κόκκινη σαλάτα, με παντζάρια, ρόκα, φιλέτο πορτοκαλιού, καρύδια και κατίκι, το κολασμένο chevre, με κατσικίσιο τυρί στο φούρνο, καβουρδισμένα αμύγδαλα να το πλαισιώνουν, τραγανό μπέικον και μαριναρισμένες πιπεριές Φλωρίνης, το καλομαγειρεμένο ψαρονέφρι που περιλαμβάνει χοιρινά φιλέτα, με ψητές πατάτες και σάλτσα μήλου και το μαγευτικό συκώτι σωτέ, με μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι μπασμάτι. Για εσένα που δεν αγαπάς το συκώτι, μόλις δοκιμάσεις το δικό τους θα αλλάξεις σίγουρα γνώμη!

Ποιοτικά πιάτα μαγειρεμένα με τα πιο αγνά υλικά

Ό,τι υλικά για μαγείρεμα επιλέγουν οι ιδιοκτήτες στο σπίτι τους, επιλέγουν και για την κουζίνα του Αναντάμ. Αγνά υλικά, ποιοτικά και φρέσκα απογειώνουν τα πιάτα και σου χαρίζουν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Τα προμηθεύονται όλα από Έλληνες παραγωγούς και είναι όλα προσεκτικά διαλεγμένα.

Ένας χώρος για όλους

Οι τιμές τους είναι αρκετά προσιτές και ευπρόσδεκτες όλες οι ηλικίες και όλοι οι τύποι ανθρώπων, αλλά και οι οικογένειες με παιδιά. Αυτή η ενδιαφέρουσα μείξη είναι που το κάνει ακόμα πιο θελκτικό. Μια επίσκεψη, όμως, στο χώρο τους θα σε κάνει να καταλάβεις το νόημα των παραπάνω γραμμών.

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Πολυτεχνείου 13, Πυλαία

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Κυριακή 08:00-00:00

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ