Συνάντηση με τον Αμερικανό παραγωγό της Millennium Media, Robert Van Norden και εκπροσώπους της εταιρίας παραγωγής του Hollywood, για τη νέα κινηματογραφική ταινία «Expandables 4» (Οι Αναλώσιμοι 4), που θα ξεκινήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε και επίσημα πως οι «Αναλώσιμοι 4» θα είναι η 2η χολιγουντιανή ταινία που θα γυριστεί στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Τα γυρίσματα της ταινίας πρόκειται ξεκινήσουν στα τέλη Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν 30 μέρες ενώ σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στα στούντιο της Milenium στην Θέρμη και σε άλλους ελεγχόμενους χώρους.

Έτσι η Θεσσαλονίκη δεν θα αντικρίσει και πάλι δημόσιους χώρους να μετατρέπονται σε σετ γυρισμάτων όπως έγινε με την ταινία «Baraccuda» και τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για κινηματογραφικά σετ που θα εντυπωσιάσουν καθώς θα «είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα».

«Για τις επόμενες 30 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει από σταρ του Χόλιγουντ, μεγάλα ονόματα με ανθρώπους που θα αναδείξουν για ακόμη μια φορά την περιοχή μας και τις δυνατότητες που έχει η Κ. Μακεδονία να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Κάτι που είχαμε θέσει από την αρχή στόχο ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά βλέπουμε να γίνεται πράξη και αυτό μας ικανοποιεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της ταινίας, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι μόνο το κομμάτι της ταινίας που θα γυριστεί στην Περιφέρειά μας θα αγγίξει τα 19 εκατ. ευρώ ενώ η παραγωγή θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των γυρισμάτων.

«Το 50% της συνολικής ταινίας θα γυριστεί εδώ και τα γυρίσματα θα διαρκέσουν έναν μήνα. Θα δημιουργηθούν μέσα από την παραγωγή εκατοντάδες θέσεις εργασίας, θα χρειαστούν ηθοποιοί, άνθρωποι για τον κατασκευαστικό χώρο, για την τροφοδοσία και σε πολλές υπηρεσίες», εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε πως «θα έχουμε τη δυνατότητα με την καλή συνεργασία που έχουμε με το Film Office να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά στις εταιρείες του Χόλιγουντ ότι η κεντρική Μακεδονία είναι μια φιλόξενη περιοχή, η Ελλάδα πια με το νομοθετικό πλαίσιο που έχει είναι μια φιλόξενη χώρα για τα γυρίσματα τέτοιων παραγωγών.»

Από πλευράς του ο αμερικανός παραγωγός Robert Van Norden δήλωσε ενθουσιασμένος με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη για τα νέα γυρίσματα ενώ τόνισε πως «ό,τι χρειάζεται για να γυρίσεις μια μεγάλη ταινία δράσης, το βρήκαμε στην Ελλάδα, όπως και επαγγελματίες που μας βοήθησαν να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που θέλαμε και να συνεχίσουμε να το κάνουμε.”

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα φαίνεται πως το «Barracuda» άνοιξε το δρόμο για τους «Αναλώσιμους». Παρόλο που η χολιγουντιανή ταινία με τον Ισπανό σταρ βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας, έχει προκαλέσει πολύ θετικές αντιδράσεις στην παραγωγή, γεγονός που τους έκανε να επισκεφθούν και πάλι την πόλη μας ακόμα και αν το αρχικό πλάνο για τα γυρίσματα των Αναλώσιμων δεν περιελάμβανε την Ελλάδα.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα δούμε τον Σταλόνε στη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Φοβάμαι πως όχι. Θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα του στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν η υπόλοιπη ομάδα έρθει εδώ. Στη Θεσσαλονίκη θα δείτε την υπόλοιπη ομάδα, παλιά και νέα πρόσωπα», ενώ αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια για επόμενες χολιγουντιανές παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, ο παραγωγός απάντησε πως υπάρχουν πολλά και πως «ελπίζουμε να ανακοινώσουμε σύντομα νέες ταινίες για τον επόμενο χρόνο.»

 

Πηγή: makthes.gr