Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Airbnb σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα αεροπορική εταιρεία, με σκοπό να έχει ολοκληρωμένη παρουσία στον ταξιδιωτικό κλάδο.

H Airbnb

Η Airbnb ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία σε ένα διαμέρισμα του Σαν Φρανσίσκο και σήμερα αποτελείται από 4,5 εκατομμύρια ιδιοκτησίες σε 192 χώρες. Από τότε 300 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν κάνει κράτηση σε κάποια από τις ιδιοκτησίες της εταιρείας, σχεδόν ένας κάθε δευτερόλεπτο.

Η Airbnb είναι πλέον μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο, αξίας περίπου 22 δισεκατομμυρίων λιρών, αρκετά πάνω από το διπλάσιο του μεγέθους της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Intercontinental.

Airbnb αεροπορική;

Ο 36χρονος ιδρυτής της Airbnb, Brian Chesky, σχεδιάζει το λανσάρισμα μιας νέας αεροπορικής εταιρείας σε μια προσπάθειά του να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την ταξιδιωτική αγορά.

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο τομέας των αερομεταφορών είναι ένα λογικό επόμενο βήμα για την online υπηρεσία ενοικίασης ιδιοκτησιών για διακοπές, η οποία έφερε μεγάλες αλλαγές στον τουρισμό μέσα στη δεκαετία που λειτουργεί.

«Έχουμε ήδη εξετάσει σοβαρά πολλά θέματα σχετικά με τις αερομεταφορές και έχουμε περάσει πολύ χρόνο εξερευνώντας διαφορετικές προοπτικές. Θέλουμε, ωστόσο, να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καλύψουμε τον ταξιδιωτικό κλάδο σε όλο του το εύρος».

πληροφορίες: moneytourism.gr