• Τρίτη 01/03/2017, ώρα 6.00 το απόγευμα

Υποδεχόμαστε τον Μάρτη και μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμά του. Φτιάχνουμε μαρτενίτσες και μαρτιάτικα βραχιολάκια!

Απαραίτητα υλικά: 1 λαστιχάκι, κόλλα stick, κόκκινο και λευκό Α4, κόκκινο και μαύρο μαρκαδόρο, κόκκινη και λευκή κλωστή πλεξίματος

Με τη νηπιαγωγό Αρχοντία Συριώδη και την παιδαγωγό Χάιδω Σεραφειμίδου

Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή

 

  • Πέμπτη 02/03/2017, ώρα 6.00 το απόγευμα

Fairy tales: παραμύθια για παιδιά. Τα παιδιά γνωρίζουν το μαγικό κόσμο της αγγλικής γλώσσας μέσα από διηγήσεις παραμυθιών στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου! Μαθαίνουμε τα χρώματα και ζωγραφίζουμε!

Απαραίτητα υλικά: ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους.

Με την εκπαιδευτικό Ιωάννα Καραμπατάκη!

Για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών. Με προεγγραφή

 

  • Τρίτη 07/03/2017, ώρες 10.00 και 11.00

«Μαθαίνω τα συναισθήματα, παίζοντας». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Σκοπός του η κατανόηση και η αναγνώριση των βασικών συναισθημάτων μέσα από κινούμενα σχέδια, ζωγραφιές και παιχνίδια. Ακολουθούν βιωματικές ασκήσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ομαδικότητας των παιδιών. Με την ψυχολόγο Ελένη Τσιρίδου.

Σε συνεργασία με το 5ο και 90ο Δ.Σ

 

  • Τρίτη 7/3, 14/3, 21/3, 28/3, ώρα 4.00 το απόγευμα

 «Μουσικές δραστηριότητες στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου». Η Παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου συνεχίζει τη  συνεργασία της με τα Δημοτικά Ωδεία της πόλης μας και οργανώνει 2ο κύκλο δραστηριοτήτων με «Δημιουργία παιδικής χορωδίας και παιδικού διαγωνισμού τραγουδιού (solotuti)».

Κάθε Τρίτη 4:00- 5:30 μμ.. Σειρά 10 μαθημάτων.

Με τις καθηγήτριες μουσικής Καϊνάρου Άννα και Καϊνάρου Φωτεινή.

Τμήμα 15 παιδιών από 7-12 ετών.  Με προεγγραφή

 

  • Τετάρτη 08/03/2017, ώρα 6.30 το απόγευμα

«Πόσο μ΄ αρέσει να κάνω φίλους»/ Hans Wilhem. Ο Κοκκινοτρίχης το σκιουράκι ζούσε μόνος του στο δάσος. Αισθανόταν μοναξιά! Μια μέρα όμως,  έγινε κάτι  που….. Αφήγηση παραμυθιού και κατασκευή του  σκίουρου Κοκκινοτρίχη.

Απαραίτητα υλικά: πράσινο κανσόν Α4, γκοφρέ χαρτί καφέ χρώμα, ψαλίδι, μαρκαδόρους, κόλλα stick.

Με τη νηπιαγωγό Αρχοντία Συριώδη.

Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή

 

 

  • Πέμπτη 09/03/2017 ώρα 6.30  το απόγευμα

Σινεμά στη βιβλιοθήκη. Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε παρέα με τους φίλους μας την αγαπημένη μας μεταγλωττισμένη ταινία animation «The Croods». Οι Κρουντς μας διηγούνται την ιστορία της πρώτης μοντέρνας οικογένειας του κόσμου, που εκτυλίσσεται σε μιαν άγνωστη μέχρι σήμερα εποχή.

Για παιδιά από 7 ετών. Με προεγγραφή                 

 

  • Τρίτη 14/03/2017, ώρες 10.00 – 11.00 & 11.00 – 12.00

«Πυραμίδες, τετράεδρα και άλλα περίεργα πλάσματα!». Με απλά υλικά όπως παλιές εφημερίδες και περιοδικά, φτιάχνουμε τρισδιάστατες πυραμίδες (τετράεδρα) με την τεχνική origami, τις οποίες μετά «δένουμε» σε μία ιδιαίτερη, διάτρητη κατασκευή. Βελτιώνουμε τις λεπτές κινήσεις μας και χρησιμοποιούμε –παίζοντας- βασικά μαθηματικά της τάξης μας. Επειδή τα μαθηματικά είναι πράγματι παντού, μπορούν να γίνουν συναρπαστικά και μπορούμε να τα αγγίξουμε με τα χέρια μας! Με τη μαθηματικό Κωνσταντία Πολύζου

Απαραίτητα υλικά: Κόλλες σε μέγεθος A4 (λευκές, από παλιές εφημερίδες και περιοδικά), ψαλίδια, κόλλες stick

Σε συνεργασία με το 18ο και 90ο Δ.Σ                                  

 

  • Τρίτη 14/03/2017, ώρα 6.30 το απόγευμα

«Ο βάτραχος είναι βάτραχος» /Max Velthuijs. Αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευή. Με τη θεατρολόγο  Μάγια Καραπάτσιου.

Απαραίτητα υλικά: πράσινο χαρτόνι, ψαλίδι, κόλλα.

Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή.

 

  • Τετάρτη 15/03/2017, ώρα 7.00 το απόγευμα

«Εγώ ο πιο δυνατός / Mario Ramos». Ο λύκος, μια μέρα που έφαγε πολύ και χόρτασε για τα καλά, αποφάσισε να κάνει έναν περίπατο στο δάσος… Αν θέλετε να μάθετε τι έγινε στο δάσος, σας περιμένουμε στη βιβλιοθήκη!

Απαραίτητα υλικά: 4 χαρτιά Α4 πράσινα, 2 κουτιά από χαρτομάντηλα, κόλλα υγρή

Με την βρεφονηπιοκόμο Μαρούλα Βασιλειάδου και την νηπιαγωγό Εύα Βασιλειάδου.

Για παιδιά 4-6 χρονών. Με προεγγραφή.

 

  • Τρίτη 21/03/2017, ώρες 10.00 – 11.00 & 11.00 – 12.00

«Φτιάχνουμε ποιήματα, παίζοντας!». Γνωριμία  με την ποίηση σαν μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και της καλλιτεχνικής μας ευαισθησίας. Ελάτε να φτιάξουμε τα δικά μας  ποιήματα, ληρολογήματα (λίμερικς – σατυρικά ποιήματα) και χαϊκού (ιαπωνική ποιητική φόρμα).

Με τον ποιητή και θεατρολόγο Ζαφείρη Νικήτα.

Σε συνεργασία με το 5ο και 90ο Δ.Σ                   

           

  • Πέμπτη 23/03/2017, ώρες 10.00 – 11.00 & 12.00-13.00

Χρωματιστά κολάζ και σχεδίαση με επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Κατασκευάζουμε χρωματιστά μοτίβα με τα οποία δημιουργούμε κολάζ, χρησιμοποιώντας ομάδες συμμετρίας. Μαθαίνουμε έξυπνες πρακτικές για περίτεχνα και μαθηματικά σχέδια και κολάζ. Επειδή τα μαθηματικά είναι πράγματι παντού, μπορούν να γίνουν συναρπαστικά και μπορούμε να τα αγγίξουμε με τα χέρια μας! Με τη μαθηματικό Κωνσταντία Πολύζου

Απαραίτητα υλικά: Για κάθε παιδί: Αυτοκόλλητη ταινία (σελοτέιπ), παλιές εφημερίδες και περιοδικά, δύο λευκές κόλλες Α4, ψαλίδι, κόλλα stick, ένα φύλλο Α3 (ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για το κολάζ π.χ. χαρτόνι)

Σε συνεργασία με το 5ο και 18ο Δ.Σ

  • Πέμπτη 23/03/2017, ώρα 6.00 το απόγευμα

Καλλιτεχνικό εργαστήρι: «Kids Arts & Crafts». Τα παιδιά φτιάχνουν μοναδικές κατασκευές με τα χεράκια τους

Θέμα συνάντησης: «Γνωρίζουμε το Θεόφιλο και δημιουργούμε το δικό μας τσολιά».

 Το καλλιτεχνικό εργαστήρι  της βιβλιοθήκης Ορέστου , προσκαλεί όλους τους μικρούς μας φίλους να δημιουργήσουν το δικό τους τσολιά από απλά υλικά γνωρίζοντας τη ζωή και το έργο του  ζωγράφου Θεόφιλου.

Απαραίτητα υλικά: χαρτί γκοφρέ στα χρώματα άσπρο, κόκκινο, μαύρο, κόλλα UHU stick, 1 κουτί μαρκαδόροι χοντροί.

Το εργαστήρι συντονίζουν και οργανώνουν: Η Νεφέλη Λουκοβίκα φοιτήτρια  του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών-Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και η εμψυχώτρια Σοφία Γωνιάδου

Για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών.  Με προεγγραφή.

 

  • Τρίτη 28/03/2017, ώρα 11.00-12.00 & Πέμπτη  30/3 , ώρα 10.00-11.00 &11.00 – 12.00

«Μουσικό παιχνίδι». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 χρονών). Εξερευνούμε τους ήχους, τους συγκρίνουμε και αυτοσχεδιάζουμε. Ακολουθεί χορός σε ένα κλασικό κομμάτι μουσικής φόρμας Rondo και τραγουδάμε παιδικά και παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας. Με τον μουσικό Σωτήρη Μαμόγλου.

Προαπαιτούμενα υλικά: να έχουμε μαζί μας ένα κομμάτι εφημερίδας (2σέλιδο).

Σε συνεργασία με τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια ( Ν1,Ν2, Ν3).

 

  • Τετάρτη 29/03/2017, ώρα 6.30 το απόγευμα

«Η γάτα η μαρμελάδα / Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη». Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο αγρόκτημα. Πολλά αντικείμενα εξαφανίζονται! Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό; Θα λυθεί το μυστήριο; Αφήγηση παραμυθιού και κατασκευή.

Απαραίτητα υλικά: ένα χαρτί Α4 άσπρο, ένα κανσόν κόκκινο, ψαλίδι, μαρκαδόρους, κόλλα stick.

Με τη νηπιαγωγό Αρχοντία Συριώδη.

Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή

 

 

  • Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων

Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά,  να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες.

  • Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΕΣΤΟΥ

ΟΡΕΣΤΟΥ 33 & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΛ. 2310852384