Μπήκαμε και επίσημα στο 2023. Καλωσορίζουμε το νέο έτος και ανυπομονούμε να το γεμίσουμε με όμορφες στιγμές και αναμνήσεις μαζί με την οικογένεια, τους φίλους και αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες είναι φυσικά ο καφές. Το biscotto.gr συγκέντρωσε προτάσεις για να απολαύσετε τον πρώτο καφέ του 2023.

Προτείνει η Χριστίνα Μισιρλή

Les Zazous

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του θαλάσσιου μετώπου στα ανατολικά της πόλης, το Les Zazous μάς υποδέχεται όλες τις ώρες και από την πρώτη στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κάπου αλλού, μακριά από καθημερινές υποχρεώσεις, θορύβους και άγχος. Ένας χώρος εντυπωσιακός, ιδανικός για φιλικές αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις είτε επιλέξετε το εξωτερικό ή το εσωτερικό bar, ανάλογα με την εποχή και τη στιγμή είτε το σαλόνι με τις καλαίσθητες διακοσμητικές πινελιές να διαμορφώνουν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσετε τις προτάσεις του μενού.

Apallou 

Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν τα σημεία αναφοράς τους, τοποθεσίες και μαγαζιά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Η δική μας αγαπημένη και πάντα ζωντανή πόλη, διαθέτει πολλές επιλογές αλλά υπάρχει μία που για 17 συνεχόμενα χρόνια ξεχωρίζει και μένει σταθερή και αναλλοίωτη στο χρόνο. Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο όπως και το γεγονός ότι το Apallou καταφέρνει να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται, να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να διατηρείται στις κύριες επιλογές μας. 

Banconar 

Σε μία πολυσύχναστη περιοχή, αυτή της Βαλαωρίτου, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και προσελκύει όλο και περισσότερο νέο κόσμο που έχει όρεξη να ανακαλύπτει νέα μέρη και να δημιουργεί τα καλύτερα στέκια, βρίσκεται το Banconar. Είναι ένα all day concept bar, που μόνο απαρατήρητο δε μπορεί να σου μείνει, καθώς η εσωτερική διακόσμηση είναι επιβλητική και άξια θαυμασμού.

Θερμαϊκός

Περνάς το κατώφλι και μπαίνεις δειλά, σε μια Νάρνια με περίεργους φανοστάτες. Η Θεσσαλονίκη ολόκληρη, κι οι ιστορίες της μαζί, στριμώχτηκαν και χώρεσαν στους τοίχους ενός κόσμου, που στολίστηκε από τους θαμώνες του. Οι αναμνήσεις μιας πόλης είναι αραδιασμένες σαν μια αόρατη ταπετσαρία, μνήμη πάνω στην μνήμη, κι αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα, κάτω από το νέον που σχηματίζει το όνομα, θα τις δεις να ζωντανεύουν.

Navona

Η θέση του μοναδική, στη Νέα Παραλία, με το σαλόνι και την αυλή του να ανοίγονται στη θάλασσα και αυτή την υπέροχη θέα να μπορούμε να την απολαύσουμε όλες τις ώρες συνοδεύοντας την με ροφήματα, κρασί, cocktails, σνακς αλλά και ένα ολοκληρωμένο μενού με προτάσεις της Ιταλικής Κουζίνας. Το όνομά του, άλλωστε, παραπέμπει στην Piazza Navona, μία από τις δημοφιλέστερες και πολυσύχναστες πλατείες της Ρώμης.