Κάθε Θεσσαλονικιός που θέλει να λέει ότι τιμάει την πόλη στην οποία κατοικεί πρέπει να έχει τουλάχιστον δυο αγαπημένες κρεπερί στη Θεσσαλονίκη. Ναι, η κρέπα είναι από τις πιο γνωστές και λατρεμένες διατροφικές συνήθειες στην πόλη μας και εγώ παρακάτω συγκέντρωσα 15 χρυσούς κανόνες για μια σωστή κρέπα!

Γράφει ο Ευθύμης Κάλφας

1. Η σωστή η κρέπα έχει ανακαλυφθεί για να τρώγεται μόνο γλυκιά. Οτιδήποτε άλλο αλμυρό μπορεί να μπει σε ψωμάκι του τοστ. Ή στα γεμιστά.

2. Τη σωστή την κρέπα πρέπει να τη γεμίζεις τουλάχιστον με 3 διαφορετικά είδη (λέγοντας “είδη”  εννοούνται μόνα τα γλυκά).

3. Τη σωστή την κρέπα, η παλάμη του χεριού σου, δεν πρέπει να μπορεί να την κλείσει.


Διαβάστε ακόμα: 7+1 προτάσεις για βραδινές βόλτες με κρέπα στο χέρι


4. Η σωστή η κρέπα δεν τρώγεται με μαχαιροπίρουνο. Για όνομα δηλαδή!

5. Η σωστή η κρέπα πρέπει να ξεχειλίζει και στο καπάκι να σε λερώνει γύρω-γύρω από το στόμα σε τέτοιο βαθμό που όλοι θα σε μπερδεύουν με τον Τζόκερ. Εκείνον που ενσάρκωσε ο Χιθ Λέτζερ.

6. Το κουτί στο οποίο σου μετέφερε ο deliver-ας, τη σωστή την κρέπα, το χρησιμοποιούμε πάντα και σαν πιάτο. Ποτέ δεν το πετάμε χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε διπλά.

7. Όταν φτιάχνει ο μάστορας τη σωστή την κρέπα στο μαγαζί, εσύ πρέπει να παρακολουθείς ευλαβικά, έντονα και επίμονα κάθε κίνηση του. Εάν μπορείς κρέμεσαι και από πάνω του.

8. Τη σωστή κρέπα δεν τη γεμίζεις ποτέ με φρούτα, δημητριακά και μούσλι. Αν θες φρούτα, δημητριακά και μούσλι φάε ένα γιαούρτι. Με φρούτα, δημητριακά και μούσλι.

9. Με τη σωστή την κρέπα δεν πίνεις τίποτα άλλο εκτός από νερό. Και αυτό στο τέλος. Αφού σε λιγώσει. Αν θες αναψυκτικό, φάει γύρο.

10. Όταν την παραγγείλεις στο σπίτι, τη σωστή την κρέπα, την τρως πάντα ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Ποτέ όρθιος και για όνομα του θεού, ποτέ στο τραπέζι της κουζίνας.

11. Η σωστή η κρέπα τρώγεται το πολύ σε 5-6 μπουκιές. Σε μισώ αν τη φας σε πάνω από δέκα, είσαι το είδωλο μου και θα αφιερώσω ναό στο όνομα σου αν την καταφέρεις με μόλις τρεις.

12. Η σωστή η κρέπα, η οποία είναι μόνο γλυκιά (μη λέμε τα ίδια) πρέπει να σε γεμίσει με το αίσθημα του κορεσμού. Αν στο τέλος σου φέρει και καούρα τότε έχεις φτάσει στην Μέκκα της διατροφικής ηδονής.


Διαβάστε ακόμα: 7+1 προτάσεις για βραδινές βόλτες με κρέπα στο χέρι


 

13. Τη σωστή την κρέπα δεν την μοιράζεσαι με κανέναν!! Αυτό το “μια δαγκανιά να κάνω” είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει. Φιλίες χάλασαν, σπίτια έκλεισαν, κυβερνήσεις έπεσαν και ζευγάρια χώρισαν για αυτήν τη μια δαγκανιά.

14.  Τη σωστή την κρέπα την τρως ανάμεσα στα γεύματα της ημέρας και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να πεινάσεις πρώτα!
15. Η σωστή η κρέπα είναι σαν το στοματικό σεξ. Τη φέρνεις κοντά στο στόμα σου, τη μυρίζεις, την τρως και είναι στο χέρι σου αν στο τέλος σκουπιστείς ή όχι.