Η παρασκευή ενός burger δεν είναι αστεία υπόθεση! Ειδικά αν περιμένεις φίλους στο σπίτι και θέλεις να εντυπωσίασεις. Το burger, λένε οι καλοφαγάδες ότι πρέπει να είναι τραγανό στο εξωτερικό του και υγρό στο εσωτερικό.

Εμείς, ρωτήσαμε γνωστούς σεφ της πόλης για το πώς μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο burger στο σπίτι και παρακάτω συγκεντρώσαμε 11 μυστικά τους!

  • Το ψωμί θα πρέπει να είναι σε αναλογία ένα προς ένα με το μπιφτέκι.
  • Αλάτι, πιπέρι, κιμά και όχι αυγό με φρυγανιά!
  • Το σωστό burger δεν θέλει πολλά μπαχαρικά
  • Αποφύγετε το άπαχο και λεπτά κομμένο βοδινό κρέας.
  • Όσο πιο φρεσκοκομμένος ο κιμάς, τόσο το καλύτερο.
  • Πλάστε τα μπιφτέκια έχοντας τα χέρια σας υγρά από λίγο νερό.
  • Για να παραμείνει ζουμερό αλλά και στέρεο ως προς τη δομή του το μπιφτέκι, πρέπει ο κιμάς να έχει αρκετό λίπος. Ο κιμάς θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 20% έως 30% λίπος.
  • Ο κιμάς πρέπει να είναι κρύος, πριν αρχίσετε το πλάσιμο, ώστε το λίπος που περιέχει να μην προλάβει να αλλοιωθεί.
  • Καλό ψήσιμο.
  • Μη ψήνεται στη σχάρα αλλά σε ένα καλό τηγάνι! Το τηγάνι ζεσταίνει και ψήνει ομοιόμορφα και επιτρέποντας να βγάλει ένα μπιφτέκι με κρούστα το οποίο δεν θα διαλύεται!
  • Χρησιμοποιήσετε το ειδικό ψωμί τύπου brioche, αφού το ζητούμενο και στο ψωμί είναι να είναι ελαφρύ , μαλακό και λίγο γλυκό στη γεύση.