Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:00, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στη Θεσσαλονίκη, το Ποδηλατικό Καρναβάλι. Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αυτοοργανωμένη οικολογική εκδήλωση στην οποία πραγματοποιείται παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, τροχοπεδιλατιστών και αποκριάτικων μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, συμβολικού και σατιρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Μετά την παρέλαση ακολουθεί ακολουθεί ανοιχτή γιορτή με live κουβανέζικα κρουστά TIMBALOCA και δρώμενο Art e Danza. Επιπλέον, θα ακούσουμε ξεσηκωτικές μουσικές, θα κάψουμε τον Βασιλιά Καρνάβαλο, θα κερδίσουμε πλούσια δώρα, θα γίνουν προβολές και άλλες πολλές εκπλήξεις! Η συμμετοχή, όπως πάντα, είναι ελεύθερη.

“Η Απελευθέρωση των Ζώων”

SOS οι φίλοι μας κινδυνεύουν! Ο Μίκυ Μάους θα γίνει πειραματόζωο για μια νέα κρέμα σώματος, ενώ ο Μπαγκς Μπάνι θα γίνει το υλικό για μια δερμάτινη τσάντα,
ο Ντόναλντ Ντακ μπαίνει στο φούρνο με πορτοκάλι στο στόμα, για το γιορτινό τραπέζι, ενώ ο Γουίλι θα εκπαιδευτεί να κάνει σόου σε Ζωολογικό Κήπο, ο Τουίτι πουλήθηκε με το κλουβάκι του για να γίνει συντροφιά κάποιου μεγιστάνα, ενώ η Κλάραμπελ διασωληνώθηκε για να της αρμέγουν αυτόματα τα στήθια για το γάλα της, ο Σίμπα το λιονταράκι επιλέχθηκε να δαμαστεί για να περνάει μέσα από φωτιές σε τσίρκο, ενώ ο Γκούφυ απελάθηκε στην Κίνα για να γίνει σούβλα σε μια παραδοσιακή τελετή, ο Νέμο σε μια γυάλα θα διακοσμήσει ένα σαλόνι, ενώ ο Ντόνκει του Σρεκ θα κουβαλάει στην πλάτη του τουρίστες σε μια απόκρημνη ανηφόρα, και τα Τρία Γουρουνάκια θα γίνουν μπέικον για το πρωινό ενός ξενώνα.

Μόνο εμείς μπορούμε να τους σώσουμε, μαζί με άλλα 3 τρισ. ζώα που κινδυνεύει η ζωή τους από την ανθρώπινη εκμετάλλευση! Κάνουμε την αρχή στο 10ο Ποδηλατικό Καρναβάλι “Η Απελευθέρωση των Ζώων”, αυτή την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019.

Μεταμφιεζόμαστε ζωάκια, σατιρίζουμε, ευαισθητοποιούμαστε διασκεδάζοντας σε μια φανταχτερή ποδηλατική παρέλαση και μια ανοιχτή γιορτή που ακολουθεί για όλο τον κόσμο.

Μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα υπογράφοντας για το κλείσιμο όλων των Ζωολογικών Κήπων & Ενυδρείων.

Ενώ εδώ υπογράφουμε για ένα Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων.

Η Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεότερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει και την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα: ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η λύση για την υγεία και τη σωματική μας άσκηση, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, την οικονομική κρίση και την απεξάρτησή μας από το πετρέλαιο, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και της ποιότητας ζωής.

www.bikecarnival.gr

Επικοινωνία [email protected]
Facebook Page www.facebook.com/bike.carnival
Facebook Group www.facebook.com/groups/bikecarnival.gr
Twitter www.twitter.com/bike_carnival
Google+ plus.google.com/115356606883602056872/
YouTube www.youtube.com/bikecarnival
Instagram www.instagram.com/bikecarnival