Η βραβευμένη food blogger (ΒΗΜΑ GOURMET FOOD BLOG AWARDS Βραβείο Κοινού BEST COOKING IN ENGLISH), Μαριαλένα Τερζή, μας συστήνεται ως Greek Mama Chef και μέσα από το blog και τη σελίδα της στο facebook μας προτείνει νόστιμες ιδέες και συνταγές που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι.

Αυτή τη φορά μας προτείνει νόστιμες και εύκολες στην εκτέλεση Μπάρες Λεμονιού, ιδανικές για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι μας αλλά και για ένα νόστιμο σπιτικό σνακ ή κέρασμα. Σας έχουμε τη συνταγή παρακάτω.

Συνταγή:

Για τη βάση:

  • 250γ αλέυρι για ολες τις χρήσεις
  • 100γ ζάχαρη
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 225γρ κρύο βιτἀμ κομμένο σε κύβους

Για τη γἐμιση:

  • 300γ ζάχαρη
  • 40γ αλεύρι
  • 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • 2 κ σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 160ml χυμό απο φρέσκα λεμόνια
  • Ζάχαρη Αχνη για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Σ᾽ενα μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και με ενα πιρούνι πατήστε και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια θρυμματισμένη ζύμη.
  2. Στρώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ενα ταψί (23×33) και πατήστε και απλώστε την ζύμη απο πάνω.
  3. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το απο τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
  4. Για την γέμιση, πρώτα χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη με ενα μίξερ για τουλάχιστον 15 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα αυτο πάνω απο τη βάση και ψήστε για 20 λεπτά.
  5. Μόλις το αφαιρέσετε απο τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει τελείως και μετά πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Πρωτου το κόψετε για να το σερβίρετε καλο είναι να έχει καθήσει και στο ψυγείο για 1 ως 2 ώρες.