Το Θέατρο Ταξίδι Ονείρου συνεχίζει τη φετινή του, θεατρική διαδρομή, καιρικά όμως… αντίστροφα, πηγαίνοντας σας στο χειμώνα. Στην ουσία, σ ένα ψυγείο κρεοπωλείου και σε βαθμούς Υπό το μηδέν….

«Υπό το μηδέν»
του 30χρονου και πολυβραβευμένου σύγχρονου Ισπανού Άμπελ Θαμόρα.
(Με τη συμβολή του Σέρχιο Καμπαγιέρο)

Μετάφραση Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία Βαγγέλης Ηλιάδης
Ειδικές κατασκευές Αντώνης Πασχαλίδης
Ενορχήστρωση Κώστας Κοσμίδης
Μουσικό κομμάτι στον μονόλογο του Σέργιου «Ζωή που φεύγει» Σταμάτης Σπανουδάκης
Δημιουργικό αφίσας Σωτήρης Ψαλτίδης
Φωτογράφιση Κώστας Χριστοφορίδης
Φωτογράφιση Βασίλης Μπόνης
Βίντεο πρόμο Νίκος Λαζαρίδης

Παίζουν:
Σέργιο: Γιώργος Κωνσταντίνου
Χουάν: Δημήτρης Κόττας

Ο νεαρός Ισπανός συγγραφέας Άμπελ Θαμόρα, καθηλώνει με την πλοκή του, το συναίσθημα όλων μας, αγγίζοντας πανανθρώπινες εσωτερικές χορδές. Καταγράφει, στην Ευρώπη της κρίσης και του σήμερα, συχνά με λεπτό χιούμορ, τις συγκρούσεις, την αγωνία, το φόβο, την τρυφερότητα, την πολύτιμη ανθρωπιά των νέων στην γηραιά ήπειρο, με τις κοινές αναφορές και την δύσκολη καθημερινότητα, που όμως, επιμένουν σε εσωτερικά τοπία αγάπης και ελπίδας όπως έκανε πάντα η ανθρωπότητα. Το κοινό τίμησε τον Άμπελ Θαμόρα το 2009 «το Υπό το μηδέν» με το βραβείο καλύτερου έργου της Βαλένθια.
Σάββατο βράδυ. Ένα κρεοπωλείο, γίνεται στόχος ληστών. Ο ιδιοκτήτης και ο μοναδικός εργαζόμενός του εγκλωβίζονται απ τους ληστές μέσα στο ψυγείο κρεάτων. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει στον απόηχο μιας αόρατης κλεψύδρας που νιώθουν νʼ αδειάζει επικίνδυνα και την οποία πρέπει πάση θυσία να σταματήσουν, πριν να είναι πολύ αργά. Σε θερμοκρασία υπό το μηδέν, τα σώματα τους υπόκεινται σε θανατηφόρα δοκιμασία, όπως και η μεταξύ τους σχέση, αλλά και η σχέση με τον ίδιο τους τον εαυτό. Στο παγωμένο παρόν η ελπίδα γίνεται σύμμαχος στην μάχη για επιβίωση. Το πεπρωμένο; Η μοίρα; Η αξία που δίνεται στην ίδια τη ζωή απ τον καθένα μας, με τον θάνατο να καραδοκεί αδηφάγος πάντα, όσο κι αν θεωρούμε εαυτούς αιωνίους και άφθαρτους.
(Πληροφορίες από το πρόγραμμα της παράστασης το 2011 όπου ανέβηκε στο θέατρο ΠΚ στην Αθήνα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια που παιζόταν.)

info
Από το Σάββατο 16 Απριλίου
Στο Θέατρο Ταξίδι Ονείρου (Στεφάνου Τάττη 3, περιοχή Ι.Ν. Αγ. Σοφίας, Θεσσαλονίκη).
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9:30μμ (εκτός 30/4- 1/5/16).
Τιμή εισιτηρίου 10€ κανονικό, 8€ εκπτωτικό. (Κέρασμα, ένα ποτήρι κρασί).
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972.702870