Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 29/6 η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού, «Τουρισμός για όλους».

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων, η υποβολή των οποίων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου, θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ στις εξής ημερομηνίες:

  • Δευτέρα 29 Ιουνίου και Τρίτη 30 Ιουνίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 0 – 1 – 2
  • Τετάρτη 1η Ιουλίου – ΑΦΜ που τελειώνουν σε 3 – 4 – 5
  • Πέμπτη 2 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7
  • Παρασκευή 3 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9

Ως δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης 30/6, παρουσιάστηκαν προβλήματα στην οριστική υποβολή της αίτησης.

Ειδικότερα, αρκετοί δικαιούχοι, αφού συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και επιχείρησαν να υποβάλουν οριστικά την αίτησή τους, πληροφορήθηκαν από την πλατφόρμα ότι «λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας αυτήν τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε το αίτημά σας».

Υπενθυμίζεται πως με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», το μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενούς τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα.

Πηγή: cnn.gr